Ülekuumenenud ahju tõttu süttis voodi kortermajas

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Päästjad tõid osa põlevast materjalist majast välja ja kustutasid tulekahju paar minutit peale kella seitset. Pilt on illustreeriv.
Päästjad tõid osa põlevast materjalist majast välja ja kustutasid tulekahju paar minutit peale kella seitset. Pilt on illustreeriv. Foto: Sille Annuk

Põltsamaal Kuuse tänaval imbus kahekorruselise kortermaja alumisest korterist suitsu, tööle hakkasid ka ülemise korteri suitsuandurid, mistõttu kutsuti kohale päästjad, kes leidsid toas põleva voodi.

Päästjad said teate 8. detsembril kell 6.57 hommikul. Kohale tõtanud päästjad sisenesid suitsu täis ruumidesse, ent inimesi toas ei olnud. Põleng kustutati kell 7.15 ja kohale tuli ka korteriomanik, kelle abil kontrolliti pööningu tuleohutust ja tuulutati ruumid.

Selgus, et kogu öö oli tugevalt ahju köetud, see oli kuumenenud üle saja kraadi ja süüdanud ahju vastu toetatud voodi. Päästjad hoiatavad, et kütteseadmeid ei tohi üle kütta, sest igal seadmel on oma kuumataluvuse piir. Selle ületamisel kuumeneb seade üle ja hakkab lagunema. Ühtlasi satub ohtu ümbrus. Põlevmaterjalist esemed tuleb kütteseadme kuumenevatest osadest eemale paigutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles