Varjupaiga uue hoone ehitus jõudis sarikapärjani

Copy

Tartu koduta loomade varjupaiga uue hoone ehitus on jõudnud nii kaugele, et täna pärastlõunal sai maha pidada sarikapeo. Renoveerimistöid tehakse varjupaigas kokku 1,6 miljoni euro eest.

Roosi tänaval asuvas koduta loomade varjupaigas demonteeriti vana pääslahoone ja selle asemele kerkib uus hoone, mille sarikapidu täna peeti.

«Meie ühiskonna hinge suurust näitab see, kuidas me koduta loomadega tegeleme,» rääkis linnapea Urmas Klaas. Samuti avaldas ta tänu kõigile, kes on varjupaigas tegevad. «Ma tänan kõiki neid tublisid inimesi, kes Tartu koduta loomade varjupaigas tegutsevad,» lausus Klaas. «See on raske töö.»

Ehitatavasse hoonesse tulevad õppeklass koolituste ja ürituste korraldamiseks, loomaarsti plokk ja kontoriruumid. Varjupaiga territooriumil uuendatakse jalutusaedikud ning rajatakse uued parklad, välistrassid ja -valgustus, osaliselt rekonstrueeritakse ka olemasolev piirdeaed.

«Tulevaks suveks, mil rekonstrueerimistööd lõpetatakse, on loomade hoiu- ja ravivõimalused Tartu varjupaigas oluliselt paremad, samuti paranevad siinsete töötajate ja nende abiliste töötingimused,» sõnas Tartu abilinnapea Raimond Tamm. «Tartu koduta loomade varjupaik on Lõuna-Eestis oluline teenusepakkuja – lisaks Tartu linnale on varjupaik lepingupartneriks veel 15 vallale.»

Viimastel aastatel on varjupaigast aastas keskmiselt läbi käinud ligi 1400 looma, kelle hulka mahub üle 1000 kassi ja ligi 300 koera.

Tartu koduta loomade varjupaiga rekonstrueerimistööde kogumaksumus on 1 627 945 eurot, millest 997 945 eurot tuleb Tartu linnalt ja 630 000 eurot maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetmest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles