Raho Langsepp lubab kuulajaile hästi esitatud tavatuid kõlavärve

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Raho Langsepp on korraldanud tänavuse festivali kontserdid Jaani kirikusse. Ise esineb ta sealsamas FA Schola ansambli koosseisus.
Raho Langsepp on korraldanud tänavuse festivali kontserdid Jaani kirikusse. Ise esineb ta sealsamas FA Schola ansambli koosseisus. Foto: Sille Annuk

Eile algas Jaani kirikus muusikafestival Orient et Occident, mille kunstiline juht Raho Langsepp ütles intervjuu sissejuhatuseks, et on seda korraldanud poole oma elust. Nimelt tegi praegu 54-aastane muusik festivaliga algust 27 aastat tagasi.

On vist nii, et enamasti on kaugemalt ja lähemalt pärit muusikud käinud festivali Orient et Occident kontsertidel tartlaste ees vaid korra, kuid paljud seevastu mitmeid kordi?

Tõesti on neid, kes on käinud aastate jooksul siin korduvalt, aga ma olen seadnud tingimuseks, et alati teevad nad midagi uut. Näiteks on Poul Høxbro Taanist siin korduvalt esinenud, aga sel aastal esitab ta täiesti uudse kava. Tema põhiinstrumendid on trumm ja vile, aga sel aastal mängib ta hiina okariini xun’i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles