FOTOD ⟩ Roopa ja Aardla ristmikul põrkasid kokku kolm autot (1)

Copy

Tartu servas, Roopa ja Aardla tänava ristumispaigas põrkasid täna hommikul kokku kaks autot, mille tagajärjel ei jäänud puutumata kolmaski masin.
 

Sõiduauto Ford Mondeo liikus Aardla tänavast Roopasse, kui sellele masinale tuli vastu Kia Stonic. Esialgseil andmeil ei andnud Fordi juht Kia juhile teed, mistõttu põrkasid autod kokku ja said seetõttu kergemaid kahjustusi.

Kokkupõrkes sai kannatada ka sõiduauto BMW,  ühe avariis osalenud inimese viis kiirabi haiglasse kontrolli.

Tartu tänavad on lumised ja kohati libedad. Täna varahommikul teatas transpordiamet, et teed on öisest ja hommikusest lumesajust üle Eesti valdavalt lumised, paiguti sõidujälgede vahel lumesegused või lobjakased. Temperatuur on mandril miinuses, saartel plusspoolel. Teeolud on keerulised, teed on kaetud lumega ning on libedad ja raskemini läbitavad.

Prognoosi kohaselt tuleb päeval pilves ilm. Sajab lund ja kohati tuiskab, on jäidet. Saartel ja läänerannikul sajab ka lörtsi, hommikul võib sekka tulla jäävihma. Lumesadu jätkub õhtuni ning teeolud püsivad rasked.

Transpordiamet soovitab praeguste ilmaoludega liiklemist vältida.

Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, siis tuleb sõidukijuhil olla äärmiselt ettevaatlik ja valida teeoludele vastav sõidustiil.

Teeolud olid täna hommikul sedavõrd ohtlikud, et transpordiamet soovitas inimestel liiklemist vältida.
Teeolud olid täna hommikul sedavõrd ohtlikud, et transpordiamet soovitas inimestel liiklemist vältida. Foto: Jürgen Puistaja

«Palume liiklejatel arvestada, et talvised teeolud on muutlikud ning teekonda planeerides tuleb varuda rohkem aega, vajadusel vähendada sõidukiirust, vältida ohtlikke manöövreid ja hoida pikivahet. Kindlasti ei ole lubatud maksimaalne kiirus sobilik liiklemiseks tuisu, lumevaalude ja libedaga. Kõik teehooldajad annavad endast parima ning kogu tehnika on väljas, ent kõikide teede puhastamine võtab aega,» seisis transpordiameti teates.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ragne Keiski sõnul on öö ja tänane hommik liikluses möödunud küllalt rahulikult. «On olnud mõned üksikud plekimõlkimised, aga suuri ja raskeid õnnetusi ei ole juhtunud,» ütles Keisk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles