Muuseumid aitasid Eestisse pagenud ukrainlastel kohaneda

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Spordimuuseumis said nii välis- kui ka Eesti pered pered kolme kahetunnise kohtumise vältel tutvuda üksteise spordilooga ja end sportlikes tegevustes proovile panna, alates köieronimisest kuni ekstreemspordialadeni välja.
Spordimuuseumis said nii välis- kui ka Eesti pered pered kolme kahetunnise kohtumise vältel tutvuda üksteise spordilooga ja end sportlikes tegevustes proovile panna, alates köieronimisest kuni ekstreemspordialadeni välja. Foto: Maris Mägi

Eesti spordi- ja olümpiamuuseum, mänguasjamuuseum, ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed ning TYPA trüki- ja paberikunstikeskus kutsusid sügiskuudel külla kolmandatest riikidest Eestisse tulnud peresid. Külaskäigud olid osa lõimumisprojektist, mis aitab sisserännanuil siinse eluga harjuda ning kohalikega sõprust luua.

Et projekti praktiline osa sai alguse Ukrainas käiva sõja kestel, oli muuseumide tegevus paljuski suunatud sõja eest pagenud ukrainlastele.

Sport ühendab

Spordimuuseumis said nii välismaised kui ka Eesti pered kolme kahetunnise kohtumise vältel tutvuda üksteise spordilooga ning end sportlikes tegevustes alates köieronimisest kuni ekstreemspordialadeni proovile panna. Lapsed võisid töötubades meisterdada. Kohtumine lõppes suupistelaua taga, kus tutvuti omavahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles