Esinumbrid on riigikogu valimisteks paigas, nimekirjad vajavad veel lihvimist

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Urmas Klaas (RE), Johanna Maria Tõugu (Rohelised), Kristina Kallas (Eesti 200), Krista Aru (SDE), Jaak Valge (EKRE), Tõnis Lukas (Isamaa), Jaan Toots (KE). Parempoolsete esinumber on seni teadmata.
Urmas Klaas (RE), Johanna Maria Tõugu (Rohelised), Kristina Kallas (Eesti 200), Krista Aru (SDE), Jaak Valge (EKRE), Tõnis Lukas (Isamaa), Jaan Toots (KE). Parempoolsete esinumber on seni teadmata. Foto: TPM / Kristin Vaheri montaaž

Peaaegu kõik erakonnad on nüüdseks välja öelnud järgmisel aastal peetavate parlamendivalimiste esinumbri Tartus. Nimekirjadele lõpliku lihvi andmine seisab aga alles ees.

Tuleva aasta märtsis kulmineeruvatel valimistel ennustatakse üle riigi suurimat häältesaaki Reformierakonnale ja EKRE-le ning on võrdlemisi tõenäoline, et samad parteid osutuvad kõige eelistatumateks ka Tartu linnas. Oravad ja ekrelased hõivasid Emajõelinnas vastavalt esimese ja teise koha ka 2019. aastal: siis korjasid reformierakondlased linnast kokku enam kui 15 000 häält ja rahvuskonservatiivid üle 7000 hääle.

Kui välja arvata uus tulija Parempoolsed, on kõik olulisemad poliitilised jõud Tartus oma esinumbri avalikult välja hõiganud. Et aga valimispäevani on veel kolm kuud aega, ei kiirustata keegi neist nimekirja lõplikult lukku lööma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles