Linnavalitsus muudab kallinenud kütuse tõttu busside graafikuid

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tartu bussid sõidavad gaasiga, mille hind on sel aastal kõvasti tõusnud.
Tartu bussid sõidavad gaasiga, mille hind on sel aastal kõvasti tõusnud. Foto: Kristjan Teedema

11. detsembrist pikendatakse Tartu linnas bussiliinide nr 1, 2, 4 ja 6 väljumisintervalli viie minuti võrra. Tipptundidel säilib 1., 2. ja 4. liinil senine väljumissagedus. Muudatuse eesmärk on hoida kokku järsult kallinenud ühistranspordikulusid.

Tartu abilinnapea Raimond Tamme sõnul on üleüldine hinnatõus avaldanud linna tegevuskuludele suurt mõju. «Kiiresti kasvanud kütusehinnad on hüppeliselt suurendanud kulusid ühistranspordi käigushoidmisele. Oleme järgmise aasta eelarves ühistranspordi tarbeks kavandanud ligi kolm miljonit eurot rohkem kui sel aastal, kuid paraku sellest ei piisa. Seetõttu on vajalik kõige sagedasemate väljumistega liinidel pikendada väljumisintervalle väljaspool tipptunde viie minuti võrra. Loodan väga, et muudatus saab olema ajutine ning saame edaspidi naasta praeguste lühemate väljumisintervallide juurde,» ütles Tamm.

11. detsembrist teenindatakse bussiliine nr 1, 2 ja 4 ajavahemikul kell 9–16 senise 10-minutilise intervalli asemel 15-minutilise väljumissagedusega. Hommikustel ja õhtustel tipptundidel säilib senine väljumissagedus.

Buss nr 6 hakkab kogu päeva jooksul väljuma senise 15-minutilise sageduse asemel 20-minutilise väljumiste vahega.

Lisaks ei ole liinidel 1, 2, 3, 4, 6 ja 11 enam hilisõhtusi busse, mis seni väljusid hiljem kui kell 23.20.

Esialgu on bussigraafikute muudatus planeeritud 2023. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles