Ukrainasse läksid teele soojad asjad ja head soovid

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Novembri lõpuks oli Tartu linnamuuseumisse kõigist viiest Tartu linnaajaloo muuseumist kokku kogutud 59 paari sokke, 26 paari kindaid, 24 mütsi, 20 kampsunit, 14 salli, kaks peapaela ja paar pükse.
Novembri lõpuks oli Tartu linnamuuseumisse kõigist viiest Tartu linnaajaloo muuseumist kokku kogutud 59 paari sokke, 26 paari kindaid, 24 mütsi, 20 kampsunit, 14 salli, kaks peapaela ja paar pükse. Foto: Kristjan Teedema

Mittetulundusühing Slava Ukraini ja Eesti rahvamajade ühing kuulutasid novembri alguses, et ootavad kudujaid valmistama ja annetama ukrainlastele talve eel villaseid sokke, kindaid, salle ja mütse. Kudumeid sai kuu vältel tuua Tartu raamatukogudesse ja muuseumitesse.

Eilseks oligi linnamuuseumisse kogunenud 59 paari sooje sokke, 26 paari kindaid, 24 mütsi, 20 kampsunit, 14 salli, kaks peapaela ning paar pükse.

Raamatukogude saak oli aga sedavõrd suur, et linnaraamatukogu koguhoidja Marite Lõokene ei jõudnudki kõike kokku lugeda. 500–600 paari sokke võis kokku tulla küll, osutas ta kastivirnale, millest haaras ühe saadetise raamatukogu suhtekorraldaja Linda Jahilo, et see kogumisauto peale laadida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles