Kutseõppurite uued õppestendid tekitavad probleeme

Liisa Salekešina
Copy
Tartu rakendusliku kolledži noored saavad tuleval aastal kätt proovida simulaatoritega.
Tartu rakendusliku kolledži noored saavad tuleval aastal kätt proovida simulaatoritega. Foto: Sille Annuk

Linnavalitsus tunnistas teisipäevasel istungil edukaks riigihanke, millega otsiti Tartu rakenduslikule kolledžile ehk vana nimega kutsehariduskeskusele uusi õppevahendeid. Ametliku nimetusega õppestendide lõpphinnaks kujunes ligi 165 000 eurot ning nende kasutus on eriskummaline – nende tööks on luua õpilastele probleeme.

Kokku soetatakse selle raha eest hankel parima pakkumuse teinud aktsiaselts Stokkerilt üheksa erinevat õppevahendit, mis lähevad kolledži autoosakonnale. Stendid ise on keerukama ülesehitusega, kui paistab. Tegemist ei ole infolehekülgedega, vaid uued õppevahendid on simulaatorid, millega saavad tulevased meistrid saavad kätt proovida mitmesuguseid rikkeid parandades.

Rakendusliku kolledži autoosakonna kutseõpetaja Timo Marjamägi selgitas, et uued simulaatorid annavad õppuritele parema visuaalse ettekujutuse autosüsteemidega kaasas käivatest riketest ning sellestki, kuidas neid parandada annab. «Stendid on loodud õppimiseks, laboris kasutamiseks, õpetajad saavad simuleerida rikkeid ning seejärel hindavad õpilased neid ning otsivad lahendusi,» rääkis Marjamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles