Homme kütavad tartlaste meele kuumaks mitu raskemuusika ansamblit

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Surgent on Endrik Salak (vokaal), Jaan Varts (kitarr), Jüri Tarkpea (bass) ja Sten Loov (trummid).
Surgent on Endrik Salak (vokaal), Jaan Varts (kitarr), Jüri Tarkpea (bass) ja Sten Loov (trummid). Foto: Silver Gutmann

Eesti death metal bänd Surgent avaldas äsja omanimelise debüütalbumi, mille esitluskontsert toimub juba homme Genialistide klubis. Erikülalistena astuvad üles ka Intrepid ja Horror Dance Squad.

Kontserdilt võib oodata suurepärast produktsiooni, alates valgusest kuni laval mängivate videoteni välja. Nii on Grete-Liisa Sihver Eestist ja välismaalt kunstnike abiga loonud kontserdi jaoks videod, et anda visuaalselt edasi lugude mõtet. Igal lool saab olema oma disain olenevalt selle temaatikast ja meeleolust.

Surgent on Eesti meloodiline, mitmekülgne ja rusuvalt raske progressiivne death metal bänd, mis ammutab inspiratsiooni erinevatest kultuuridest ja žanritest.

Bänd sai alguse peale legendaarse bändi Horricane lagunemist, kui selle liikmed Jaan Varts ja Jüri Tarkpea otsustasid oma loomingulise energia suunata projekti, mis saigi nimeks Surgent. Selle liikmed on mänginud ka veel mitmetes teistes nimekates bändides nagu Recycle Bin, Finish Me Off, Paean, Ocean Districts, Kaschalot jpt.

Debüütalbumi esitlemiseks ja bändi kõlapinna suurendamiseks on neil kavas mängida 2023. ja 2024. aastal toimuvatel olulisematel metal-festivalidel ning -klubides nii Eestis kui ka mujal, et juba järgmine album võiks veelgi parema hoo sisse saada. Sügisel andis ansambel välja ka kaks muusikavideot lugudele «Hollow Doctrine» ja «Blood Offering».

Surgenti pala «Blood Offering» disain.
Surgenti pala «Blood Offering» disain. Foto: Sten Loov

Neljapäevasel kontserdil Genialistide klubis tuleb Surgentile appi Horror Dance Squad, kes saavutas möödunud aastal maineka Saksamaa​ skeenebrändi Impericon korraldataval võistlusel võidu ning sai tänu sellele koha suurfestivali nimistus.

Teine erikülaline on Eesti death metal bänd Intrepid, kes avaldas täna esimese singli oma uuelt EPlt «Slaying of Sanity/Murder of Mind» mis ilmub 5. jaanuaril 2023. Vahetult pärast seda ootab Intrepidit ees ka nende esimene Euroopa tuur, kus nad annavad koos USA death metal bändidega Monstrosity ja Origin ühe kuu jooksul 20 kontserti kümnes riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles