Üheksakorruselise maja liftipõlengu põhjus võib peituda süütamises

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
20. novembri hommikul kell 5.36 sai häirekeskus teate, et Tartus Mõisavahe 46 on üheksakorruselise korterelamu trepikojas suits. Tulekolle asus 5. ja 6. korruse vahele kinni jäänud liftis.
20. novembri hommikul kell 5.36 sai häirekeskus teate, et Tartus Mõisavahe 46 on üheksakorruselise korterelamu trepikojas suits. Tulekolle asus 5. ja 6. korruse vahele kinni jäänud liftis. Foto: Margus Ansu

Enam kui nädal aega tagasi, 20. novembri varahommikul Annelinnas Mõisavahe 46 üheksakorruselises majas lahvatanud liftipõleng ei tekkinud ilmselt rikke tõttu.

Inspektorid käisid sündmuskohal eelmisel nädalal pea iga päev. Uurimist takistas ka asjaolu, et kohe pärast põlengut ei õnnestunud viienda ja kuuenda korruse vahele kinni jäänud lifti liikuma saada ning seega võttis põhjuse uurimine aega.

Sündmuskohal ei tuvastatud tavapäraseid õnnetusele viitavaid jälgi, mistõttu ei saa välistada, et tegemist võis olla süütamisega.

Kõikide asjaolude kontrollimiseks ja tõendite kogumiseks alustas politsei kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb süütamist, kui sellega on tekitatud oht inimese elule ja tervisele.

Liftipõlengu järel täitusid trepikoda ja ka osa kortereid suitsuga. Pärast tulekahju kustutamist kontrolliti 75 inimese tervislikku seisundit. Ühe eaka majaelaniku seisund oli  raske ning ta vajas haiglas intensiivravi.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik vahendas, et sündmusel vajasid arstiabi paljud ka seetõttu, et tormati korteritest välja trepikotta, mis oli tossu täis. «Sellistel juhtudel pidanuks inimesed jääma korteritesse, tegema lahti korteriaknad ning tõkestama riietega vingu ja suitsu tungimist korterisse,» sõnas Kiik. Et paljud elanikud sattusid paanikasse ja otsustasid trepikotta joosta ning seega hingasid põlengust tekkinud vingu sisse, vajasid paljud neist ka meedikute abi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles