Sotsidest tüliga lahkunud Karl Aaron Adson liitus Eesti 200 fraktsiooniga (1)

Tartu Postimees
Copy
Karl Aaron Adson
Karl Aaron Adson Foto: Laila Kaasik

Oktoobris erimeelsuste tõttu Sotsiaaldemokraatlikust erakonnast lahkunud Karl Aaron Adson liitub Tartu linnavolikogus Eesti 200 fraktsiooiga. Erakonna liikmeks ei ole tal praegu plaanis astuda.

Karl Aaron Adson tõstab Tartu linnas lahendamist vajavatest küsimustest esikohale keskkonna ning LGBTQ+ teemade eestvedamist.

«Linnavolikogu liikmena seisan progressiivse ja uuendusmeelse tuleviku eest. Olgu selleks nutika linna ruumiloome ja ambitsioonika rattateede võrgustiku arendamine või seksuaal- ja soovähemuste eest seismine. Näen, et nendes teemades on mul kõige enam ühisosa just Eesti 200 fraktsiooniga,» sõnas Adson.

Ta märkis, et Eesti 200 fraktsiooni liikmed olid ka esimesed, kes vastasid tema kutsele moodustada linnavolikogus LGBTQ+ ja soolise võrdõiguslikkuse saadikute rühm.

«Näen Eesti 200 fraktsioonis head meeskonda, avatud juhtimist ja progressiivseid ideaale. Nendele samadele põhimõtetele olen ise ehitanud oma juhtimisstiili, mistõttu näen Eesti 200 kujul võimalust luua Tartust paremat ja progressiivsemat kohta, näen, et sotsid enam neid ideaale ei kanna,» lisas Adson.

Erakonnaga Eesti 200 liikmeks astumist Adson veel ei kaalu, samas on jutuks olnud tema kandiderimine riigikokku. «Riigikokku kandideerimise asjus ei ole ma veel otsust langetanud, seda veel kaalun,» sõnas Adson.

Karl Aaron Adson oli kuni oktoobri keskpaigani Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige ning kuulus linnavolikogus sotside faktsiooni. Adson lahkus Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast Tartu piirkonna sotside seas tekkinud erimeelsuste tõttu. Lisaks temale lahkusid erakonnast oktoobris veel ka Jens Jaanimägi, Ott Maidre ja endine abilinnapea Asko Tamme. Abilinnapea Gea Kangilaski toetas sotside sisetülis Jaanimäge ja Adsonit ning astus oktoobri lõpus Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tartu piirkonna juhatusest välja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles