Põlgastes elab 101-aastane tartlanna

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
7. märtsil 101-aastaseks saanud Ella Narusson.
7. märtsil 101-aastaseks saanud Ella Narusson. Foto: Kristjan Teedema

Põlgaste pansionaadis eluõhtut veetev Ella Narusson saab täna 101-aastaseks. Pansionaadi juhataja Marika Drenk­han ütleb, et Ella Na­russon on niisama tubli kui aasta tagasi, mil Tartu Postimehe reporter neil külas käis ja juubilarist loo kirjutas.

«Ella on senini terve ja erksa meelega naine,» märkis Drenkhan. «Üks meie pansionaadi 92-aastane härra ütleb ikka, et kui head vestluskaaslast otsida, siis on just Ella kõikidest teistest sealsetest elanikest see kõige mõistlikum.»

Ella Narusson ei ole nüüd, 101-aastasena ka oma hobist loobunud. Iga päev püüab ta mööda koridori raami toel vähemalt kuussada sammu astuda. Samuti hoolitseb kõrges eas naine aknalaual kasvavate potilillede eest, mis talle eelmise aasta juubeliks kingiti.

Tänase päeva eel on Ella Narusson öelnud, et sünnipäevapidu ta ei soovi, sest neid sünnipäevi on elus juba niigi olnud. Ometi ei pääse Ella Narusson lilledest, laulust ja tordist, ütles pansionaadi juhataja Marika Drenk­han. Teisedki pansionaadi elanikud on juhatajat palunud, et too neile lilled telliks, mida nad sõbraliku meelega Ellale siis tähtpäeval ulatada võiksid.

Ella Narussonil on kaks poega ning kokku viis põlve järeltulijaid. Ta on Peipsi taha läinud eestlaste laps, kes on elanud oma tööinimese elu Tartus, pidades siin lihtsaid ameteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles