Füüsiliste riimidega luuletus surematusest ja edujanust

Madlen Siniallik
, teatrikriitik
Copy
Baarileti juures on vesternlike kauboide rollis Martin Kork (vasakult), Erik Richard Salumäe, Hardi Möller ja Mark Erik Savi.
Baarileti juures on vesternlike kauboide rollis Martin Kork (vasakult), Erik Richard Salumäe, Hardi Möller ja Mark Erik Savi. Foto: Henry Griin/Tut

Martin Kork tegi möödunud laupäeval Tartu Uues Teatris oma lavastajadebüüdi «Kauboid ja vampiirid», tuues lavale omapäraste riimidega luuletuse, mis arutleb surematuse üle. Siiski ei tasu publikul oodata kuiva etlemist, kuna laval üles astuvad Martin Kork, Hardi Möller, Erik Richard Salumäe ja Mark Erik Savi käsitlevad surematuse, arengu ja edujanu teemasid humoorikas võtmes, näidates seejuures ka oma füüsilisi võimeid.

Lavastuse algus venib: tegelaste ükshaaval sisenemine ei ole naljakas. Stseen oleks ajakulu väärt, kui vaataja saaks selle käigus rohkem aimu kauboide iseloomudest. Tegelasi tutvustades kõlavad üha uuesti samad fraasid.

Kuigi andeka poeedi luulele võivad kordused palju juurde anda, tunduvad need lavastuses «Kauboid ja vampiirid» veidi liiga laisad. Hea kordus tekitab vaatajas ootamatut äratundmisrõõmu ja kannab endas igal taasilmumisel mõnda uut nooti, siin kujunevad need aga pigem etteaimatavaks malliks, mille rikkumine ei ole suur üllatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles