Irja Alakivi: Eesti identiteedi lähted ei tohi kaduda (1)

Irja Alakivi
, Tartu volikogu keskkonnakomisjoni liige, Eesti 200
Copy
Irja Alakivi
Irja Alakivi Foto: Tairo Lutter

Tartu linnavalitsus nimetab üldplaneeringut kohaliku omavalitsuse kõige tähtsamaks töövahendiks ruumilise arengu planeerimisel. Kui aga töövahendit, olgu see siis üldplaneering või detailplaneering, ei osata või ei taheta mingil põhjusel õigesti ja vastutustundlikult kasutada, siis on linnavalitsuses midagi väga halvasti.

Kui suurt avalikku huvi säilitada ja kaitsta Tartu parke pidevalt eiratakse, siis on asjad väga halvasti. Kui kultuuri- ja loodusväärtuslikud kohad on linnavalitsuses teadvustamata ja nende kaitse planeerimata, siis «tule taevas appi!».

Kui linnavalitsus on «unustanud», et on olemas ka selline töövahend nagu kinnisasja avalikes huvides omandamise seadus, siis millest me räägime. Endiselt eksisteerib ka võimalus, et ostmise asemel võib vahetada kaitset ja säilitamist vajava Oskar ja Aino Kallase kunagise kinnistu maa-ala – uusklassitsistlik villa ja park – tervikuna linnas mõne teise elamumaaks määratud maa-ala vastu ja ehitada soovijad saavad hakata ehitama. Kõike seda ja enamgi veel tõi volikogus oma ettekandes selgelt ja loogiliselt välja linnavolikogu liige Jaak Laineste.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles