Kolibakter jõudis küla kaevudesse, reostusallikas ei ole kindel

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Pajusi südames asuv settekaev, mis osa kohalike hinnangul läbi laseb, on peamine kahtlusalune kolibakteri lekitamises küla kaevudesse.
Pajusi südames asuv settekaev, mis osa kohalike hinnangul läbi laseb, on peamine kahtlusalune kolibakteri lekitamises küla kaevudesse. Foto: Eili Arula

Põltsamaa vallavalitsus andis eelmisel neljapäeval teada, et Pajusi külaelanikel ei tasu keetmata kraani- ja kaevuvett juua, sest veeproovidest leiti kolibaktereid. Praeguseni ei ole selge, milliseid teid pidi bakter joogivette jõudis. Et kolibakterit esineb rohkelt inimeste ja loomade soolestikus, on ilmne, et kaevuvette pidi sattuma inim- või loomtekkeline reovesi.

Pärast seda, kui tuli päevavalgele, et Pajusi kaevude vees möllab kolibakter, kippusid elanikud esmalt kahtlustama kohalikku põllumajandusettevõtet Pajusi ABF, kus käisid mõni aeg tagasi sõnniku ümberlaotamise tööd. Ettevõtte omanik Lembit Paal, kes elab ka ise Pajusis ning peab seal mõisakompleksis restorani ja ka majutusasutust, sõnas, et tegu on alusetu süüdistusega.

«Läga on veetud siin ikka mitmeid aastaid, aga joogivee probleem tekkis alles nüüd, ka on probleem asulas sees ning põllud, kuhu läga veetakse, jäävad Pajusi külasüdamest eemale,» rääkis juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles