Ülikooli aula jättis hüvasti roosa värvi ja vana parketiga

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Aula peegelvõlvid on harjumuspärase roosa asemel nüüd hoopis kahvatu koidupuna tooni.
Aula peegelvõlvid on harjumuspärase roosa asemel nüüd hoopis kahvatu koidupuna tooni. Foto: Margus Ansu

Juuni lõpus algas Tartu ülikooli peahoones remont, et anda aulale värske ilme ja ajakohastada tehnikat. Remondi käigus said varasemad roosad võlvid hoopis ajaloolist, kahvatu koidupuna värvitooni. Ülikooli kinnisvaraosakonna arendustalituse juhataja Viljo Videri sõnul tulenes uus toon ülikoolile väljastatud muinsuskaitse eritingimustest.

Aula seinad jäid sama värvi nagu varem, kuid täielikult uuendati aula heli- ja videosüsteemi. «Meie talituse töötajad peavad ürituste filmimiseks kaasa võtma ainult kaamera, sest kõik muu on aulas kohapeal olemas,» sõnas visuaalmeedia talituse juhataja Maarja Leib. Kaablikanalid asuvad põranda sees ning video ja heli tarvis pole põrandal enam segavaid juhtmeid.

Võlvile ja rõdu ääre alla paigaldati leedribad ning akendele elektrilised pimendavad rulood, tänu sellele saab ka valgust varasemast sujuvamini reguleerida. Ka heli kõlab nüüd aulas puhtamalt. «Heli- ja videosüsteemide täiustamine veel käib ja seetõttu võib ette tulla tehnilisi probleeme, kuid loodetavasti on publik mõistev,» oli Leib optimistlik.

Remondi käigus vahetati välja ka saali põrand, mis oli ajaga kulunud. Aula vana parketti on kavas kasutada ülikooli meenete tegemiseks. Meenepoe projektijuhi Juhan Kari sõnul peetakse praegu läbirääkimisi mitme ettevõtjaga.

Aula remont läks maksma 1 035 056,76 eurot, töid tegid osaühingud Kolmik ja Aestoveeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles