Tartumaa spordiliidu juhiks sai Martin Thomson

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Tartumaa spordiliidu uus juht Martin Thomson.
Tartumaa spordiliidu uus juht Martin Thomson. Foto: Erakogu

Viimased 40 aastat juhtis Tartumaa spordielu Lembit Toru, nüüd valiti liidule uus juht, kelleks sai Martin Thomson. 

Martin Thomson valiti Tartumaa spordiliidu tegevjuhiks sügisel korraldatud konkursil. Thomson soovib enda sõnul oma töös rõhku panna koostööle. «Soovin tuua Tartumaa spordiellu värsket energiat ning välisülikoolist saadud Skandinaavia kogemust,» sõnas ta.

Oluliseks teemaks peab uus juht inimeste, nii laste kui täiskasvanute üldist tervist. «Laste tervisenäitajad on aasta-aastalt halvenemas ning ülekaalulisus ja sellest tekkivad tervisehädad on suur probleem,» rääkis Thomson. «Samuti on murekohaks vähe tervena elatud aastaid.»

Seoses 2023. aastal aset leidva liikumisaastaga on uuel juhil plaanis algust teha uute põnevate projektidega. «Kõik selle nimel, et Tartumaa elanikud oleksid tervemad, sportlikumad ning õnnelikumad,» lausus Thomson.

Martin Thomson on üles kasvanud Elvas, omab magistrikraadi sporditurismi juhtimise erialal ning on pärast välismaal hariduse omandamist jõudnud tagasi Tartumaale. Ta on olnud näiteks Eesti liikumis- ja spordifestivali korraldaja.  Aktiivse sportlasena mängib Thomson jalgpalli FC Elva võistkonnas ning on rannajalgpallis Eesti koondise liige.

Maakonna spordielu viimased 40 aastat juhtinud Lembit Toru jätkab edaspidi Tartumaa spordiliidu juhatuse liikmena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles