Kümme Tartu restorani said rahvusvahelise tunnustuse

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
White Guide'i nimekirja jõudis ka kevadel Michelini restoranisoovituse saanud restoran Fii.
White Guide'i nimekirja jõudis ka kevadel Michelini restoranisoovituse saanud restoran Fii. Foto: Margus Ansu

Rahvusvaheliselt tunnustatud Põhjamaade restoranide teejuht White Guide hindab ja soovitab igal aastal isikupäraseid söögikohti üle kogu Eesti. 2023. aasta restoranisoovituste nimekirja jõudsid hindajate otsusel ka kümme Tartu restorani.

White Guide 2023 valikust leiab järgmised Tartu restoranid: Hõlm, Joyce, GMP Patisserie, restoran Antonius, Pompei, Kampus, Meat Market Steak & Cocktail, Cafe Truffe, Vilde ja Vine, Fii.

«Tunnustus Tartu ettevõtetele kinnitab, et liigume õiges suunas,» rõõmustas Tartu linnavalitsuse ettevõtluse arengu osakonna valdkonnajuht Marilin Kroon. Tema arvates peavad toit ja teenindus olema meeldejäävad ning traditsioone ja omanäolisust au sees hoidvad nii tipprestoranis kui pubis-kohvikus.

«Mul on väga hea meel, et Tartu gastronoomiamaailm areneb ning me oleme järjest suuremaks tähelepanuks valmis,» lisas Kroon.

Põhjamaade restoranide teejuht White Guide hindab restorani toidu, jookide, teeninduse ja atmosfääri taset, suunda ja kvaliteeti. Hindamisskaala põhineb sajal punktil. Eraldi hinnatakse toitu ehk restorani gastronoomiat, millel on ka suurim osakaal lõppskoori kujunemisel. White Guide on kõige põhjalikum Eesti kohta avaldatud restoranijuht, kuhu Eesti restoranid jõudsid esimest korda 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles