Lihatööstuse uued liinid aitavad valmistada esimest kodumaist toorsuitsupeekonit

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Ragnar Loova (paremal) sõnul teeb uus viilutamisliin töö lihtsamaks ettevõttele üldiselt ja ka töötajaile.
Ragnar Loova (paremal) sõnul teeb uus viilutamisliin töö lihtsamaks ettevõttele üldiselt ja ka töötajaile. Foto: Kristjan Teedema

Nõo lihatööstus investeeris sel aastal uutesse seadmetesse ja tootmistehnikasse ligi 1,9 miljonit eurot, et suurendada tootmise efektiivsust ning vähendada kulusid. Uute seadmetega on esimest korda Eestis võimalik toota ka toorsuitsupeekonit, mis on juba vaikselt poelettidele ilmuma hakanud.

Investeeringute vajadus

Nõo lihatööstuse juhtkujud ei tee saladust, et praegu on lihatööstuses karmid ajad, kogu sektor on juba mitmendat kvartalit märgatavas miinuses ning siseturukonkurents tugevam kui kunagi varem. «Ometi ei saa me paigale püsima jääda, peame efektiivsusesse panustama ja edasi investeerima,» ütles ettevõtte nõukogu esimees Simmo Kruustük.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles