Sinine Äratus pidas «Kalevipoja» kuju juures isekeskis tõrvikutega kõnekoosoleku

Copy
EKRE noorteliikumise Sinine Äratus liikmed kogunesid Tartus Kalevipoja kuju juurde oma 10. aastapäeva kõnesid pidama.
EKRE noorteliikumise Sinine Äratus liikmed kogunesid Tartus Kalevipoja kuju juurde oma 10. aastapäeva kõnesid pidama. Foto: Kristjan Teedema

26. novembril kell 17 kogunesid EKRE noorteliikumise Sinine Äratus liikmed ja toetajad Tartus Vabadussõja mälestussamba juurde, et kõnede ja luuletuste lugemisega tähistada kümne aasta möödumist Sinise Äratuse loomisest.

Kolmteist inimest võtsid end «Kalevipoja» ees väiksesse sõõri, süütasid tõrvikud ning rullisid lehvima kaks ristidega lippu.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna noorteühenduse Sinine Äratus juhatuse esimees Eino Rantanen avaldas siirast rõõmu noorteühenduse kümnenda aasta üle ja nende noorte üle, kes oma südames rahvuslikke põhimõtteid au sees hoiavad. Ta märkis, et kahjuks on väga palju selliseid noori, kes ei tea eestlaste ajaloost kuigi palju ega sedagi, miks ja mille eest on nende esiisad verd valanud.

Kõneleb noorteliikumise Sinine Äratus juht Eino Rantanen.
Kõneleb noorteliikumise Sinine Äratus juht Eino Rantanen. Foto: Kristjan Teedema

Juhatuse liige Thomaz Käsper tundis oma sõnavõtus eelkõige muret vaenlaste pärast, kellega tuleb Eestis võidelda, kuna muidu ei pruugi Eestit enam 50 või 20 aasta pärast eksisteerida, ning sisserändajate voo pärast, kelle tõttu võivad eestlased unustada, mida tähendab eestlus ja Eesti riik.

Kõnede vahel luges luuletusi Sinise Äratuse juhatuse liige Gemma Bernadette Kits.

EKRE noorteühenduse asutamiskoosolek toimus 30. novembril 2012 Tartus Vilde lokaali jahisaalis, kus selle esimeseks juhiks valiti Mait Kraun.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles