Euromängude tõttu Balti liigas liidrikoha kaotanud Bigbanki ootab ees suur nädalavahetus

Tartu Postimees
Copy
Bigbank Tartu mängis viimati Balti liigas 5. novembril kui kohtuti Barrus Võru VK meeskonnaga.
Bigbank Tartu mängis viimati Balti liigas 5. novembril kui kohtuti Barrus Võru VK meeskonnaga. Foto: Tartu PM/Scanpix Baltics

Tuleval nädalavahetusel mängib Bigbank Tartu kaks kohtumist võrkpalli Balti liigas. Seekord kolitakse mängudeks A Le Coqi spordimajasse, sest Tartu ülikooli spordihoone hõivab naiste korvpallikoondis, kes peab pühapäeval seal EM-valikmängu Portugali vastu.

Tartu peatreener Alar Rikberg tõdes, et pärast nende pausi Balti liigas (viimati mängiti 5. novembril Võruga) ja edukaid euromänge on meeskond valmis punktilisa jahtima, ent nagu teistel, kummitavad ka tema meeskonda omad mured.

«Mõlema vastase kohta – väga palju oleneb, kas nad tulevad siia täiskoosseisus või mitte. Täiskoosseisus on nad mõlemad väga ohtlikud. Kumbagi ei tohi ladusalt mängima lasta, siis võivad punktid või ka mängud kaduma minna. Aga kui suudame neid kontrolli all hoida ja oma mängu peale suruda, siis on hästi. Aga endast rääkides, siis alates laupäevast – arvestades, et me pääseme ka karikafinaali – oleks meil 22 päeva jooksul kaheksa mängu. Seetõttu oleme teadlikult koormusi maha võtnud ja tegelenud vigastuste ravimisega. Alles täna oli taas täismahus trenn. Seega hetkel me heas mängulises vormis pole ja tuleb rohkem hingega mängida. Rihime vormi nii eurosarjaks kui ka karikamängudeks,» sõnas Rikberg.

«Samas tabeliseis näitab, et olukord on tasavägine ja me ei tohiks punkte kaotada. Aga treenerina ütlen, et sel nädalavahetusel kaotatud punktid pole nii olulised kui eurosarja mängud ja karikamängud,» lisas peatreener.

Bigbank läheb A Le Coqi spordimajas laupäeval kell 18 vastamisi Daugavpilsiga ja pühapäeval kell 14 Jekabpilsi meeskonnaga.

Tabeliseis

Tabelis on esikohal Selver/TalTech, kel on koos 26 punkti. Neist kolm mängu vähem pidanud Tartul on teisena 20 punkti ja kolmas on samuti 20 punktiga RTU/Robežsardze/Jurmala, kes on pidanud Tartust neli mängu rohkem. Neljas on 14 punktiga Jekabpilsi Luši, viies 12 punktiga Võru, kuues kaheksa silmaga Daugavpilsi ülikool / Ezerzeme ja seitsmes Pärnu viie punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles