Jõgevamaa parimad kodanikuühendused ja ettevõtted võtsid vastu klaaskuule

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Jõgevamaa ettevõtete ja kodanikuühenduste tunnustamise nominendid ja tiitlisaajad Põltsamaa lossihoovi väravahoones.
Jõgevamaa ettevõtete ja kodanikuühenduste tunnustamise nominendid ja tiitlisaajad Põltsamaa lossihoovi väravahoones. Foto: Kristi Sepri

Jõgevamaa arendus- ja ettevõtluskeskus (JAEK) hõikas 24. novembril Põltsamaa lossikompleksi väravahoones välja aasta parimad ettevõtted ja kodanikuühendused.

Kodanikühendused said tunnustuse neljas kategoorias: parim kodanikuühendus, parim kodanikuühenduste projekt, ettevõtlik vabaühendus ja väärt algatus.

Väärt algatused

Konkursil oli enim nominente kategoorias «Väärt algatus», kus oli nomineeritud kaheksa isikut ja ühingut ja kus komisjon otsustas välja anda kaks preemiat. Väärt algatuse tiitli pälvisid Põltsamaa toidujagamiskapi eestvedajad ning Põltsamaa valla mees Arbo Koller, kes aitas juuli lõpus Umbusi jõkke jõudnud reostuse tagajärgi likvideerida.

Arbo Koller Lustivere paisjärve kaldal, kust tõsteti välja tuhandeid surnud kalu.
Arbo Koller Lustivere paisjärve kaldal, kust tõsteti välja tuhandeid surnud kalu. Foto: Eili Arula

Arbo Koller koordineeris vabatahtlikuna enam kui nädal aega kestnud päästetöid, mis tähendas tonnide viisi surnud kalade jõest välja vinnamist ning nende keskkonnaametile üle andmist.

Kollerile tuli tunnustus ja tiitel täieliku üllatusena, nominatsioonist kuulis ta ka alles mõni päev tagasi, kui sai JAEKi koordinaatorilt kõne, et teda on lahkesti palutud Põltsamaa lossihoovi väravahoonesse auhinnatseremooniale.

Koller sõnas, et ainult tema nimi on auhinnaks saadud klaaskuulile isegi veidi teenimatult graveeritud. «Meil oli väga suur hulk vabatahtlikke, kes nägid vaeva ning käisid päevi jõel ja kallastel üles- ja allavoolu ning tõstsid surnud kalu ja vähke veest välja,» kirjeldas Koller. Kogu päästeprojekt võttis aega üksteist päeva. Ta lisas, et käib praegugi aeg-ajalt vaatamas, mis seisus jõe elustik on. «Loodus ei vaja meid, vaid meie vajame loodust,» sõnas Koller tänukõnes.

Ettevõtjail viis kategooriat

Jõgevamaa ettevõtjaid tunnustas JAEK viies kategoorias: aasta ettevõte, väike ja tubli, aasta investeerija, aasta turismitegija ja ettevõtluse edendaja.

Ettevõtluse edendaja tiitlile oli kolm nominenti: Ämblik OÜ Talveküla Tormas, Mustvee kultuurikeskus ning Jõgeva vallavalitsuse turismiarendusnõunik Reelika Kivimurd.

Suur Paunvere väljanäitus ja laat Palamusel tänavu septembris.
Suur Paunvere väljanäitus ja laat Palamusel tänavu septembris. Foto: Margus Ansu

Tiitli pälvis Reelika Kivimurd Paunvere laada kestliku korraldamise eest, mida ta on eest vedanud juba 2003. aastast saadik. Kivimurd rõhutas tänukõnes, et laada korraldamisega on seotud suur hulk inimesi ning meeskond kasvab jõudsalt, sest 19 aasta jooksul on laat ka järjest enam paisunud.

Aasta ettevõtja tiitli pälvis Jõgeva vallas tegutsev osaühing Moreen, mis tegeleb killustiku ja kruusa kaevetööde ning teede ehitusega. Moreen panustab ka heategevusse ning toetab noorte- ja motosporti.

Jõgevamaa 2022. aasta parimad kodanikuühendused ja ettevõtted

Kodanikuühendused

Parim Jõgevamaa kodanikuühendus 2022 – mittetulundusühing Avinurme Külavanemate Koda

Jõgevamaa 2022. aasta parim kodanikuühenduste projekt – MTÜ Vaimastvere võrriklubi projekt «LEHM ANTS 24h» ehk punnvõrride karikasarja Vaimastvere etapp kestusega 24 tundi.

Punnvõrril Eili Arula.

Margus Ansu

Jõgevamaa ettevõtlik vabaühendus 2022 – Vaiatu küla selts

Väärt algatus 2022 – Arbo Koller, vabatahtlik töö Umbusi jõe reostuse likvideerimisel

Väärt algatus 2022 – toidukapp Põltsamaa linnas

Ettevõtted

Aasta ettevõte 2022 – osaühing Moreen

Väike ja tubli 2022 – Germani Talu OÜ

Investeerija 2022 – AS PUIT-PROFIIL

Turismitegija 2022 – Wakepark OÜ

Ettevõtluse edendaja 2022 – Reelika Kivimurd

Allikas: Jõgevamaa arendus- ja ettevõtluskeskus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles