Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

ÜLESKUTSE Ahjud kuumaks, sest Tartu Postimehe piparkoogivõistlus kutsub osalema

Copy
Eelmisel aastal võitis Tartu Postimehe piparkoogivõistluse Margus Teska,kes valmistas piparkoogitaignast Ahhaa keskuse.
Eelmisel aastal võitis Tartu Postimehe piparkoogivõistluse Margus Teska,kes valmistas piparkoogitaignast Ahhaa keskuse. Foto: Erakogu

Algab jõulude ootamine, advendiaeg. Sel puhul kuulutab Tartu Postimees välja traditsioonilise piparkoogivõistluse.

Osaleda võivad kõik huvilised ning võistlustöödele seab piirid üksnes küpsetajate fantaasia. On vaid üks vääramatu tingimus: küpsetis olgu tehtud piparkoogitainast. Pole aga oluline, kas tainas on valmistatud ise või ostetud poest, ega ka see, kas teos on glasuuriga kaunistatud või mitte.

Ees on 2022. aasta jõulud ning Tartu Postimees korraldab piparkoogivõistluse juba 22. korda. Selle aja jooksul on saadetud mõõtu võtma sadu töid ning välja on kujunenud ka lausa staarküpsetajad, kes ajavad ahju spetsiaalselt võistluse tarvis kuumaks igal aastal. Toimetus ootab alati töid aga ka uutelt tegijatelt. Teos ei pea olema ilmtingimta suur, peaasi, et see on tehtud sooja südame ja rõõmuga. Esitada võib neid üksi või kambakesi, piparkooke on oodatud meisterdama lasteaiarühmad, klassid ning töökollektiivid.

Varem on võistluse žürii ette saabunud muinasjutumaju, põllutöömasinaid ja autosid. Muu hulgas on tähelepanu pälvinud Tartu ülikooli peahoone, Tartu vaim, tagurpidimaja, suudlevate tudengite purskkaev, vanaaegne raadioaparaat, Kaarsild, lillebukett, hõbesõlg ning isegi terve maakera.

Eelmisel aastal oli võitja Margus Teska, kes valmistas piparkoogitainast Ahhaa keskuse. Margus Teska ütles siis, et tal juba ​mõlgub mõttes, kas mitte järgmisteks jõuludeks valmistada midagi veel suurejoonelisemat. «Kujutan ette, et piparkoogitainast näiteks Tigutorni tegemine oleks üsna põnev ettevõtmine,» sõnas ta enne läinud aasta jõule.

Juhend

  • Tartu Postimehe piparkoogivõistlus vältab 28. novembrist 19. detsembrini.
  • Võistlustööd tuleb tuua Tartu Postimehe kuulutuste vastuvõttu (Ülikooli 2a, 5. korrus) argipäeviti kell 9–17.
  • Võistlustööle tuleb kindlasti lisada autori nimi ja kontaktandmed.
  • Teoseid hindab žürii, kuhu kuuluvad Tartu Postimehe toimetuse töötajad.
  • Žürii hindab nii tööde välimust kui ka maitset. Seega tasub võistlustöö juurde panna piparkoogitükke, mille ärasöömisel taiese üldmulje ei kannata.
  • Tulemused saavad Tartu Postimehe paber- ja digilehes avalikuks 27. detsembril.
  • Parimatele paneb auhinnad välja Tartu Postimees ühes koostööpartneritega. Peaauhind on Postimehe ja Tartu Postimehe paberlehe ja digiväljande aastatellimus.
Tagasi üles