VIDEO ⟩ Kristiina Ehini uue kogu üks luuletusi kõlab laulus ja videos

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kristiina Ehin ja Ken Rüütel video tegemise aegu Inglisilla juures.
Kristiina Ehin ja Ken Rüütel video tegemise aegu Inglisilla juures. Foto: Maria Kilk

Kristiina Ehinil ja Silver Sepal ilmus laul ja muusikavideo «Inglisillal», kus teevad kaasa Vanemuise noored näitlejad Maarja Johanna Mägi ja Ken Rüütel.

Laulu «Inglisillal» sõnad on Kristiina Ehini äsja ilmunud luulekogust «Janu on kõikidel kaks». «Laulu tegelaste kohtumispaigaks on müütiline aegruum Ingli- ja Kuradisillal ning see räägib sügiskaamose ja kevadise õitsemisaja igavesest vaheldumisest, armastuse otsimisest ning hea ja kurja võitlusest inimhinges,» võttis luuletaja laulu lühidalt kokku.

Salvestamiseks pani Silver Sepp kokku bändi, milles kitarre mängib Andre Maaker, trumme Tõnu Tubli, bassi Indrek Mällo ja klaverit Mathei Florea. Loo on salvestanud ja miksinud Peeter Salmela.

Kristiina Ehinil tuli video tegemise ajal ratsutada.
Kristiina Ehinil tuli video tegemise ajal ratsutada. Foto: Maria Kilk

Elavas esituses saab laulu «Inglisillal» esimest korda kuulata Kristiina Ehini ja Silver Sepa aastalõpukontserdil Eesti Rahva Muuseumi silla-alal 29. detsembril. Praegu on neil kahel lõpule jõudmas luule- ja muusikaõhtute tuur. Täna oli esinemine Koidula muuseumis Pärnus, reedel on kontsert Valjala rahvamajas Saaremaal ja 27. novembril Muhu põhikoolis.

Kristiina Ehini kümnes luulekogu «Janu on kõikidel kaks» põhiteemad on hingerahu otsimine ja armastuse hoidmine keset viirusi ja sõjasõnumeid. Kultuur, religioon, psühholoogia ja mütoloogia ulatavad otsijale käe, kuid kelle poole hoida ning kellel üldse on võimu meid välja sikutada sellest korduma kippuvate ajamustrite keerisest ...

Värske luulekogu on sisulises ja visuaalses mõttes järg Kristiina Ehini üheksandale luulekogule «Janu on kõikidel üks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles