Tartu võtab rekordlaenu, muidu poleks investeeringuteks sentigi

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Pärli kooli rekonstrueerimine ja juurdeehitus endises Ploomikese lasteaias on uue linnaeelarve kalleim investeeringuobjekt – 10,6 miljonit eurot, sellest riigi toetus 5,2 miljonit.
Pärli kooli rekonstrueerimine ja juurdeehitus endises Ploomikese lasteaias on uue linnaeelarve kalleim investeeringuobjekt – 10,6 miljonit eurot, sellest riigi toetus 5,2 miljonit. Foto: Margus Ansu

Pingeline on see sõna, millega Tartu reformierakondlasest linnapea Urmas Klaas iseloomustas ülikoolilinna järgmise aasta eelarvet, mille linnavalitsus volikogule arutamiseks esitas.

Pingeline, sest toime tuleb tulla suurte hinnatõusudega ja otsida kokkuhoiuvõimalusi ning samas leida raha investeeringuteks ja õpetajate ning linna sotsiaal- ja kultuuritöötajate palgatõusuks.

Tööjõukuludeks on kavandatud 15 miljonit eurot rohkem kui sel aastal. Kooli- ja lasteaiaõpetajate palgatõus on 24 protsenti, õpetajate abidel 16 protsenti. Viimane on ka haridusvaldkonna töötajate keskmine palgatõus, kultuurivaldkonnas on palgatõus 18 ja sotsiaalvaldkonnas 20 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles