Esimene advendiküünal süttib pühapäeval kell 17

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Advendiküünla süütamine Raekoja platsil on iga-aastane traditsioon.
Advendiküünla süütamine Raekoja platsil on iga-aastane traditsioon. Foto: Sille Annuk

Tartu esimese advendiküünla pidulik süütamine leiab Raekoja platsi jõulukuuse juures aset eeloleval pühapäeval kell 17.

Raeplatsi valgusküla koos suudlevate tudengite purskkaevu juurde kerkinud uisuväljakuga on lustijatele avatud alates kella 10st.

Nii nagu sel pühapäeval, toimuvad ka kolmel järgneval traditsioonilised advendiküünla süütamise tseremooniad. Esimese küünla süütavad linnapea Urmas Klaas, Tartu praost ja Peetri koguduse õpetaja Ants Tooming ning Setomaa ülemsootska Anzelika Gomozova.

Tänavune Raekoja platsi jõulukuusk on toodud kingitusena Setomaalt Rõsna külast.

Valguskülas ootavad kõiki kohvi- ja piparkoogimüüjad, lõkkepajad, karussellid, saanisõidud ja ponid, multifilmipaviljon ning põhumaja.

Selle aasta klaaspaviljonide sisustamisele on kaasa aidanud Ahhaa teaduskeskus, maaülikooli limnoloogiakeskus, päästeamet, arhitektuurikool, kõrgem kunstikool Pallas, Tartu ülikooli observatoorium, sihtasutus Tartu 2024, sihtasutus Kiusamisvaba Kool, Tartu ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni tudengid ja Tartu ülikooli ühiskonnateaduste instituut.

Jõululinn meelitab huvilisi mitmesuguste töötubade, mängude ja esinemistega. Muu hulgas on kavas etteasteid neljajalgsetelt tegelastelt.

Uisuväljakul korraldatakse uisutunde ja -diskosid. Samuti on plaanis traditsiooniline uisuball. 10. detsembril leiab platsil aset talvine tantsupäev, mis toob kokku sadu rahvatantsijaid.

Valguskülla naaseb selgi talvel kanapere, kes kolib jõululinna kanalasse, mis on nende jaoks ühte paviljoni sisustatud maaülikooli ja loomakaitseseltsi esindajate näpunäidete kohaselt. Neljast kanast ja ühest kukest koosnev pere jääb valguskülla selle lõpuni, vaid uusaastaöö veedavad linnud rahulikumas tavakodus Rahingel.

Valgusküla on avatud 8. jaanuarin ja uisuväljak 26. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles