Nädalavahetusel toimub Tartus PrügiBingo

Tartu Postimees
Copy
Prügi Tartus möödunud talvel.
Prügi Tartus möödunud talvel. Foto: Kristjan Teedema

Sel nädalavahetusel viib Tartu linn koostöös Eesti Keskkonnateenused ASiga Tartus läbi segaolmejäätmete konteinerite vaatluste pilootprojekti PrügiBinGO, mille eesmärgiks on välja selgitada, kuidas täidetakse jäätmete liigiti kogumise nõuet.

«Juhuvalimiga valitud prügikonteinerite sisud vaadatakse läbi pilguga, kas jäätmed on õigetes konteinerites. Tulemustest teavitame konteinerite omanikke ning vajadusel selgitame, kuhu milliseid jäätmeid tuleb panna,» selgitas linnamajanduse osakonna keskkonnateenistuse spetsialist Tiina Lille.

Vastavalt konteinerite vaatluse tulemustele edastatakse jäätmevaldajatele kas tunnustus- või märgukirjad. Projekti PrügiBinGO eesmärgiks on tõsta inimeste teadlikkust ning edendada jäätmete liigiti kogumist.

PrügiBinGO toimub juba kolmandat korda ning senised tulemused on näidanud, et 88 - 97% vaadeldud konteineritest sisaldas jäätmeid, mida oleks saanud liigiti koguda. Vaid 3 - 12% juhtudel oli olmejäätmete konteineris vaid need jäätmed, mida sorteerida ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles