Festival Eesti Muusika Nädal saab seekord alguse Tubina saalist

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Mängib Peep Lassmann.
Mängib Peep Lassmann. Foto: Mihkel Maripuu

Kolmapäeval algab klassikalise kammermuusika festival Eesti Muusika Nädal, mille aegu saab tippinterpreetide esituses kuulata nelja kodumaise helilooja loomingut. Pärast avakontserti Elleri muusikakooli Tubina saalis Tartus jätkub programm Eesti muusika- ja teatriakadeemias Tallinnas.

Avakontserdil «Virmalised» Tartus 23. novembril kell 19 tuleb kuulajate ette valik festivali kavast. Esinevad Ingely Laiv-Järvi, Peep Lassmann, Pipilota Neostus ja Kreete Perandi, klaveriduo Kai Ratassepp - Mati Mikalai ning Heili Rosin-Leivategija, Peeter Sarapuu ja Toomas Vavilov.

Metsasarvemängija Kreete Perandi.
Metsasarvemängija Kreete Perandi. Foto: Eesti Interpreetide Liit

Noor metsasarvemängija Kreete Perandi töötab praegu Vanemuise orkestris, ta on lõpetanud Hugo Treffneri gümnaasiumi ning õppinud Tartu valla muusikakoolis Priit Sonni, Elleri muusikakoolis Kaido Otsingu ja Eesti muusika- ja teatriakadeemias Kalervo Kulmala juures.

Aastail 2007–2011 oli ta Vanemuise sümfooniaorkestri orkestrant, millele järgnesid õpingud Frankfurdi muusika- ja etenduskunstide kõrgkoolis Esa Tapani käe all. Seal omandas ta bakalaureusekraadi suvel 2016.

Pärast töötamist mitmes ansamblis ja orkestris mängib ta praegu taas Vanemuise orkestris, kus ta on ka metsasarverühma kontsertmeister. Ühtlasi õpetab ta Elleri koolis ja ka muusikaakadeemias.

Tallinnas on festivali kontserdid neljapäevast pühapäevani, igaüks neist keskendub ühele heliloojale. Seekordsete autoriõhtute keskmes on Lepo Sumera, Tõnu Kõrvitsa, Kuldar Singi ja Eduard Tubina looming.

Rohkem infot on Eesti interpreetide liit välja pannud festivali veebilehele.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles