Noorte sulgpallurite meistrivõistlused kinnitasid, et tartlased on õigel teel

Tartu Postimees
Copy
Poodiumi kõige kõrgemal astmel seisev Emilia Shapovalova (TÜASK) sai U-17 vanuseklassis kaela kolm kuldmedalit.
Poodiumi kõige kõrgemal astmel seisev Emilia Shapovalova (TÜASK) sai U-17 vanuseklassis kaela kolm kuldmedalit. Foto: Heiki Sorge Facebook

Jüris paiknevas Lenne sulgpallikeskuses selgitati kahe pika võistluspäeva tulemusena tänavused Eesti noortemeistrid. Tavakohaselt läks hästi Tartu sulgpallinoorsool.

Nelja vanuserühma peale välja jagatud 78 autasust kuulus Tartus või Tartumaal tegutsevatele klubidele 54 medalit. 26 võimalikust meistritiitlist teenisid meie kandi sulgpallurid koguni 20.

Alistamatu Šapovalova

U17 vanuserühmas sai täiuslike sooritustega hakkama Emilia Šapovalova (TÜASK), kes lisas oma medalite kollektsiooni kolm meistrikulda. Üksikmängu finaalis alistas ülikooli spordiklubi neiu Laura-Liis Kale (TSKeskus) 21:11, 21:12, paarismängus sai aga koos Heili Merisaluga (Nõo SK) loobumisvõidu Kalelt ja Karolina Pintšukilt (TÜASK).

Kõige raskemini tuli kuld Šapovalovale segapaarismängus, kus koos Rasmus Taltsiga (Raul Musta SK) kaotati esimese asetusega Andrei Schmidtile (Triiton) ja Merisalule avageim 22:24. Teises jäid pärast tasavägist mängu peale Talts ja Šapovalova 21:18 ja otsustavas kolmandas 21:19.

Kolme medaliga naasis Tallinna lähistelt koju ka Andrei Schmidt. Üksikmängus ei loovutanud Triitoni noormees neljas kohtumises vastastele ainsatki geimivõitu. Finaalis kohtus esimese asetusega tartlane kodusaalis esikohta jahtinud Rene Leemaniga (Raul Must SK) ning jäi ka turniiri number kahe vastu peale – 21:15, 21:15.

Paarismängus oli Schmidtil ja Lõhmusel esimene asetus ja jõutigi ka finaali, kuid kuld jäi võitmata. Teise asetusega Leeman ja Talts jäid esikohamängus peale 21:9, 21:13.

U13 vanuseklassis sai kolm kulda kaela Carmella Krislin Kruus (Triiton). Üksikmängu finaalis oli Kruusi 21:18, 21:9 parem klubikaaslasest Keidi Kaasmast. Pronkski oli juba pärast veerandfinaale kindlustatud Triitonile, sest nelja parema hulka pääsesid ka Ilona Roogsoo ja Grethe Look. Pronksimängus jäi peale esimene 21:14, 22:20.

Tüdrukute paarismängus oli Kruusil ja Roogsool küll alles neljas asetus, kuid finaal teise Triitoni paari Kaasma ja Grete-Liis Neemre vastu võideti 21:16, 21:15. Segapaarismängus laabus kõige paremini Kruusi ja Kaspar Sorge (TÜASK) koostöö, Marten Põder ja Ilona Roogsoo mängiti finaalis üle 21:8, 21:12. Üksikmängu viimases kohtumises Sorgele 16:21, 17:21 alla jäänud Põder tõusis siiski samuti tänavuseks noortemeistriks, sest koos Sorgega võideti meespaarismäng.

Medalisaak klubide arvestuses

Nelja siitkandi klubi medalisaak oli järgmine: Triiton 35 (10 + 16 + 9), Nõo SK 10 (3 + 2 + 5), TÜASK 7 (6 + 1 + 0) ja Veeriku Badminton 2 (1 + 1 + 0).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles