Tartu astus suure sammu karika veerandfinaalide võidu poole

Tartu Postimees
Copy
Andrii Voinalovych tõi Tartu parimana 19 punkti ja võttis seitse lauapalli.
Andrii Voinalovych tõi Tartu parimana 19 punkti ja võttis seitse lauapalli. Foto: Diana Jesin

Kaamose karikavõistluste veerandfinaalseeria avamängus võttis Tartu Ülikool Maks & Moorits vastu Pärnu Sadama. Värskelt peatreenerit vahetanud pärnakate üle teeniti 91:84 võit ehk korduskohtumisele minnakse seitsmepunktises eduseisus.

Tasavägiselt kulgenud mängu avaminutite järel said tartlased hoo sisse esimese veerandi lõpuminutitel, kui 8:0 spurdi järel juhiti 20:16. Veerandi lõpuks juhtis Tartu 25:24. Teise veerandaja keskel tegi Tartu 12:0 mineku, mille järel juhiti juba 39:27. Spurdi käigus sai käe valgeks ka Tartu värskeim täiendus Leemet Böckler. Poolaja lõpuks said aga värskelt Gert Kullamäe hoole alla usaldatud suvepealinlased vahet väiksemaks ja pikale pausile mindi Tartu 51:44 eduseisus.

Kohtumise teise poolaja mängisid meeskonnad viiki ja Tartu seitsmepunktine eduseis püsis nii kolmanda veerandi kui ka mängu lõpus. Tartu sai 91:84 võiduga kätte kerge initsiatiivi enne korduskohtumist Pärnus. Kahe mängu kokkuvõttes võitja saab edasi detsembri keskel Narvas peetavale finaalturniirile.

Andrii Voinalovych kogus Tartu parimana 26 mänguminutiga 19 punkti, seitse lauapalli ja efektiivsusnäitaja 25. Kolm kaugviset tabanud Jalan McCloud lisas 17 punkti, kuus lauapalli ja viis korvisöötu. Hendrik Eelmäe arvele jäi kaksikduubel 15 punkti ja 10 lauapalliga ning Märt Rosenthal lisas 13 punkti ja andis kaheksa korvisöötu.

Pärnu poolel viskas Matthew Mccarthy 20 punkti ja võttis viis lauapalli. Serhii Pavlov lisas 17, Sverre Aav 14 ja Mihkel Kirves 12 punkti.

Tartu peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul võetakse seeriat mängu kaupa. «Tänases mängus oli meie jaoks suur probleem, et Pavelka sai kiiresti vead täis ja pidime mõnele mängijale liiga palju minuteid andma. Aga nii mõnigi mees andis kõva panuse, näiteks Hendrik Eelmäe, kes aitas meeskonda lauapallide ja hea füüsilise kaitsega. Mängisime distsiplineeritult, aga peame tegelema veel parema koostöö ja usalduse leidmisega platsil. Võtma mäng mängu haaval ja kui hakkame punkte lugema kahe mängu kokkuvõttes, siis ei pruugi asjad hästi lõppeda. Hoiame fookust ja vaatame, mida järgmine mäng toob,» sõnas Mazurs.

Tartu ja Pärnu veerandfinaali korduskohtumine on Pärnus esmaspäeval, 28. novembril kell 18. Kahe mängu kokkuvõttes võitja läheb edasi poolfinaali, kus ootab ees kohtumine BC Kalev/Cramoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles