Tähtvere spordipargis on rajad sees, aga lumekahurid ootavad õiget külma

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Suusasõbrad kasutavad juhust, sest Tähtvere spordipargis on juba mitu rajapõhja vabas stiilis sõitmiseks valmis. Kunstlume tegemine algab seal alles siis, kui ilmaprognoos näitab püsivalt ööpäevaringseid miinuskraade vähemalt nädala.
Suusasõbrad kasutavad juhust, sest Tähtvere spordipargis on juba mitu rajapõhja vabas stiilis sõitmiseks valmis. Kunstlume tegemine algab seal alles siis, kui ilmaprognoos näitab püsivalt ööpäevaringseid miinuskraade vähemalt nädala. Foto: Sille Annuk

Nädalavahetuselmaha sadanud lumi tõi suusaradade hooldajatele tihedad tööpäevad. Et esialgne ilmaprognoos näitab juba selle nädala lõpuks plusskraade, hoiab enamik rajahooldajaid lumekahureid veel kuuri all. Vooremäe rajameistrid läksid aga täispangale ning käivitasid kunstlumekahurid juba pühapäeva õhtul.

Kastre vallavanem Priit Lomp sõnas, et nad proovivad paari päeva jooksul toota Vooremäe tervisespordikeskuse radadele võimalikult palju kunstlund. Eesmärk on kuni 800 meetri pikkune suusarada ning kelgumägi lähipäevil kunstlumega katta.

Säilib või ei

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles