Andekas Eesti tagamängija jätkab karjääri Tartus

Tartu Postimees
Copy
Foto: Tartu Ülikool Maks&Moorits

Tartu Ülikool Maks & Moorits meeskonnaga liitus Ameerika ülikoolist Eestisse tagasi tulnud ääremängija Leemet Böckler. 21-aastane tagamängija on Tartus kindlasti detsembri lõpuni, aga kui mõlemale poolele sobib, siis ka hooaja teise poole.

Leemet Böckleriit paelus tema enda sõnul Tartu süsteem ja treener. «Ameerikas olles jälgisin ka Eesti meeskondade tegemisi ja jäi silma Tartu hea süsteem ja peatreener Mazurs. Nüüd Eestis võimalusi uurides tundsin, et Tartu on minu jaoks parim valik,» sõnas Böckler. «Koondise juures olles rääkisin ka Märdiga ja võistkonnas on ka mitmeid tuttavaid nägusid. Nii see otsus tehtud sai. Esialgu on kokkulepe detsembri lõpuni ja vaatan ka välismaa poole, aga kui kõik klapib, siis ei ole sugugi välistatud hooaja lõpuni Tartus mängimine.» 

198 cm pikkune viskav tagamängija Böckler on pärit Audentese süsteemist, ta tegi oma meistriliiga debüüdi hooajal 2017/2018 G4S noorteliiga võistkonnas. Enne Ameerikasse minekut mängis ta ühe hooaja ka Tallinna Kalevi ning TalTechi meeskondades. 2019/2020. aasta hooajal kogus ta TalTechi särgis 26 mänguga keskmiselt 13,5 punkti ja 3,4 lauapalli mängus.

Üle-eelmise hooajal Ameerikasse Saint Maryse ülikooli siirdunud Böckleri esimest välishooaega jäi varjutama vigastus. Böckleri NCAA debüütaasta tulemusteks jäid keskmiselt 5,5 punkti ja 1,5 lauapalli. Eelmisel hooajal tegi ta sama ülikooli eest kaasa 12 mängus ja kogus neis keskmiselt 1,9 punkti. Et Böckler sel hooajal enda jaoks õiget kohta Ameerikas ei leidnud, otsustas ta Eestisse tagasi tulla ja liituda Tartu meeskonnaga.

Esimene võimalus Böcklerit Tartu särgis näha on juba täna õhtul, kui Tartu Ülikool Maks & Moorits võõrustab Kaamose karikavõistluste veerandfinaali avamängus Pärnu Sadamat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles