Video ⟩ Kohev lumevaip peidab enda all ohtlikku libedust

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Nädalavahetusel Tartus maha sadanud lumi pole veel nii paks, et segaks linnatänavail rattaga sõitmist, kuid lumikatte all luurab kiilasjää, mis võib isegi lihtsates kurvides sõitja külili tõmmata, näitab Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits eile salvestatud videos.

Pullerits soovitab rattaga liiklejail hoida sõites otsest trajektoori ja vältida vähegi järsemaid manöövreid ning kahandada pöörete eel kiirust võimalikult väikeseks.

«Lume peal veerevad maastikusõiduks sobiva mustriga rehvid ettevaatust säilitades võrdlemisi turvaliselt, kuid seal, kus tänavad on sahaga puhastatud, on näiliselt paistmas küll asfalt, aga tegelikult katab seda salakaval jääkirme,» hoiatas Pullerits.

Pühapäeva hommikul olid suuremad tänavad lumest puhtaks lükatud, kuid väiksematel kõrvaltänavatel oli lumi autoratasteall kinni sõidetud. Ka jalgteedelt oli lund lükatud kesklinnas suurematel kõnniteedel ning äärelinnades seal, kus usinad majaomanikud olid jõunud lumelabidad välja otsida. Kõnniteel peidab samut lumekihi all ohtlikult libe jääkiht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles