Annelinna üheksakorruselises kortermajas põles lift, hulk inimesi evakueeriti

Tartu Postimees
Copy
Mõisavahe 46 maja ees seisis veidi enne kella kümmet hommkul politseibuss. Kustutustööd olid selleks ajaks lõppenud.
Mõisavahe 46 maja ees seisis veidi enne kella kümmet hommkul politseibuss. Kustutustööd olid selleks ajaks lõppenud. Foto: Margus Ansu

Täna hommikul kell 5.36 sai häirekeskus teate, et Tartus Mõisavahe tänaval on üheksakorruselise korterelamu trepikojas suits. Põles liftišaht, majast evakueeriti laialt levinud suitsu tõttu hulk inimesi. Üks neist on haiglas raskes seisundis

Sündmuskohale saabunud päästjad selgitasid, et suitsu tekitav tulekolle asus 5. ja 6. korruse vahele kinni jäänud liftis, kust suits levis ülemiste korruste korteritesse.

Politsei pressiesindaja Kerly Virk vahendas, et majast evakueeriti ja tervislikku seisundit kontrolliti 75 inimesel. Haiglasse tuli viia üheksa inimest, neist neli last. Üks inimene on raskes seisundis.

Sündmuse lahendamist juhtis päästeamet. «Politseinike roll oli osutada igakülgset abi nii inimeste evakueerimisel, mõne korteriukse jõuga avamisel, kannatanutele esmaabi andmisel kui ka inimeste paigutamisel evakuatsioonipunkti, milleks antud juhul sai kohapeale tellitud buss,» vahendas Virk.

Liftipõlengu kahjustused kuuendal korrusel.
Liftipõlengu kahjustused kuuendal korrusel. Foto: Margus Ansu

Päästjad tõid majast välja kolm suitsu sisse jäänud kannatanut, kes anti üle kiirabile. Paljud inimesed evakueerusid iseseisvalt kõrvalasuvasse trepikotta ja politsei poolt kohale organiseeritud bussi.

Tulekahju levik piirati kella kolmveerand seitsmeks. Päästetööde käigus avati kangiga kahe korteri uksed, et veenduda, et seal poleks kannatanuid. Ühest korterist leitigi neljas kannatanu, kes anti samuti üle kiirabile.

Kiirabi meedik kontrollis koha peal püstaku teiste elanike tervislikku seisundit ning tervisekahjustuse kahtlusega inimesed saadeti kontrolli EMOsse ja lastehaiglasse.

Kell 7.35 päästetööd lõpetati ja elanikud lubati korteritesse tagasi. Kella 10 ajal hommikul seisis maja ees veel politseibuss.

Politsei pressiesindaja Kerly Virk sõnas, et tulekahju tekkepõhjus on veel selgitamisel, kuid esialgse info pinnalt näib, et tuli sai alguse liftist seest, mitte šahtist või mujalt.

Tartu abilinnapea Mihkel Lees vahendas, et päästeametist ei ole neile veel teatatud, et elanikele oleks tarvis ajutusi eluruume. «Kui nüüd ilmneb, et selles majas on mõni korter, mis on saanud ulatusliku suitsukahjustuse ja seal elada ei saa, siis otsime neile asenduspinna,» sõnas Lees.

Hommikul kella 11 ajal käis abilinnapea Mihkel Lees koos sotsiaalosakonna juhataja Merle Liivakuga Mõisavahe 46 majas kohapeal. Ilmnes, et praegu ei ole kellelgi ajutist elukohta vaja. Korteriühistu esimees Oleg Andla selgitas, et päästetööde ajaks lülitati majast elektrivool välja, kuid kohe pärast tööde lõppu sai maja elektrivoolu tagasi. Lees lisas, et kui kellelgi ikkagi peaks tekkima vajadus ajutise elukoha järele, siis tasub ühendust võtta linna sotsiaalosakonnaga. Vastav info on olemas ka korteriühistu esimehel Oleg Andlal.

Sotsiaalosakonna juhataja Merle Liivak selgitas, et neil, kelle elamine on kindlustatud ning kel põlengu järel tekkis varakahju, tuleb ühendust võtta kindlustuspakkujaga. «See puudutab peamiselt neid, kelle korterid said suitsukahjustusi,ja ka neid, kelle korteriuks tuli päästjatel jõuga avada,» lisas Liivak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles