Galerii ⟩ Vennad Piusid meelitasid rahva diabeetikute heaks sportima

Copy

Nädalajagu ringles sotsiaalmeedias reklaam, kus näitlejatest vennad Piusid kutsusid rahvast laupäevaks diabeedipäeva puhul Tähtvere spordiparki liikuma. Ilmselt oli sellest tulu, sest laupäeva keskpäevaks kogunes spordiparki ligi 150 inimest.

Näitlejad Märt ja Priit Pius said diabeedidiagnoosi juba noorukias. Näitlejatest kaksikvennad rääkisid avalikkuses esimest korda oma elust diabeediga 2014. aastal. Sellest saadik on nad panustanud, et tõsta inimeste teadlikkust diabeedi kohta ning neil on soov pakkuda tuge noortele, kes alles kohanevad salakavala haigusega.

Et laupäeva hommikuks oli ootamatult lumi maha sadanud, läks Tähtveres tiirule ka paar suusatajat. Paraku kogu distantsi ei olnud võimalik suuskadega läbida, sest diabeedipäeva heategevusliku jooksu- ja kõnnidistants oli viiekilomeetri pikkune ning paraku kogu rajale suusalund ei jätkunud. 

Sündmuse korraldas Tartu Suusaklubi aktivistid. Osalustasud ja annetused lähevad diabeeti põdevate inimeste toitumissoovitustega õppematerjali ja koolituskeskkonna loomiseks.

Diabeedipäev

14. november on maailma diabeedipäev. Diabeedipäev sai alguse 1991. aastal Rahvusvahelise Diabeediföderatsiooni (IDF) ja Maailma Terviseorganisatsiooni vastusena diabeedi murettekitavale ülemaailmsele tõusutrendile. Diabeedipäeva logo on sinine diabeedirõngas, mis sümboliseerib kogu maailma ühtset võitlust diabeedi vastu.

Allikas: diabeedipaev.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles