Galerii ⟩ Suur suusalaat vallutas Lõunakeskuse uisuväljaku

Copy

Lõunakeskuse uisuväljak on sel nädalavahetusel suusalaada päralt. Kasutatud suusa- ja uisuvarustus tõi laupäeva hommikul Lõunakeskuse uisuplatsi rahvast täis. 

Laada eesmärk on meelde tuletada, et ega tali taeva jää ning viimane aeg on talvespordivarustus korda seada. Suusalaada avamishommikuks kattis Lõuna-Eestis maad ka korralik lumikate, mis omakorda andis suusasõpradele indu varustus üle vaadata ja seda laadal täiendada.

Lisaks kasutatud varustusele on suusalaadal võimalik tutvuda uue talvehooaja kaubaga ning soetada needki tavapärasest soodsama hinnaga.

Kes laupäeval laadale ei jõudnud, võib veel ka pühapäeval minna Lõunakeskuse uisuväljaku juurde vaatama, mis esimesest laadapäevast alles jäi. Samas näitas suusalaada esimene tund, et võib olla jääb homseks müüki vaid mõni üksik suusapaar, sest laadakassade juures looklesid kümnete meetrite pikkused järjekorrad ning igal järjekorras seisjal oli kaenlas kas suusa- või uisupaar.

Sadade huviliste seas oli laadale tulnud ka viieliikmeline pere: isa Indrek, ema Mariliis, kaheksa aastane Maite, kuuene Uko ja peagi kolmeseks saav Säde.
Pereema Mariliis Mieler-Tallo rääkis, et nad on mitmeid kordi lastele suusavarusust käinud välja vahetamas just suusalaadal. «Paratamatult kasvavad nad aastaga saabastest ja suuskadest välja,» sõna pereema Mariliis. Sel korral osteti kaks paari suuski pere kõige pisemale, peagi kolmeseks saavale Sädele. Et laadal oli saada soodsalt ka hokikeppe, otsustati ka need soetada. «Meil on koduhoovis tiik, kus võiks sel talvel jäähokit proovida,» rääkis pereisa Indrek Tallo.

Kahe lapsega, kolmese Liise ja viieaastase Jakobiga, oli laadale tulnud ka Dora Uibo. Tütrele sai sellelt laadalt soetatud esimesed suusad. Jakob on juba suusatamisega varem pistmist teinud ning läheb sel talvel vastu teisele suusahooajale. «Ma lähen teen sealt suure hüppe ka,» lubas Jakob viiates suusalaadal püsti pandud suusahüppetornile. Tuleb tunnistada, et Jakob oli sõnapidaja mees ning sooritas laadal oma elu esimese suusahüppe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles