Tähtvere lumekahurid püsivad pakase ootel vait, Otepääl lumetegu käib

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tähtvere puhkepargi haldusjuht Jaanus Robi ajas reede hommikul rajatraktori esimesele lumele, aga suusarajaks oli seda veel kasinalt.
Tähtvere puhkepargi haldusjuht Jaanus Robi ajas reede hommikul rajatraktori esimesele lumele, aga suusarajaks oli seda veel kasinalt. Foto: Margus Ansu

Haldusjuht Jaanus Robi ajas reedel Tähtvere spordipargis, peatses suusapargis rajatraktori varju alt välja, aga see oli esiti pelgalt valmisoleku demonstratsioon, sest seda lund, millesse radu pressida, tuleb veel oodata. Ilmaprognoosid lubavad küll külmakraade, aga liiga vähe, et need õigustaksid lumekahurite käivitamist. Pealegi on prognoosid heitlikud: kord lubatakse lähipäeviks krõbedat pakast, siis paari leebet külmakraadi.

«Kui tuleks ka päeval kuus-seitse külmakraadi, siis hakkaks mõtlema, aga päeval kolm kraadi – no sellega ei tooda veel midagi,» ütles Robi. «Oleme ootel, kõik sõltub ilmateatest. Kui prognoos paremaks läheb, reageerime kohe, aga praegu veel ei juhtu midagi. On ikkagi novembri lõpp.»

Varem Lähte suusaradade eest hoolitsenud, aga tänavu kevadest linnaasutuse Tartu Sport palgale asunud Robi selgitas ka, et prognoosist peaks leidma kinnitust, et külma ilma oleks lumeteoks piisavalt kaua. Lisaks võiks sellele järgneval nädalal jätkuda miinuskraadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles