Tibatillukeste kaksikute ema: kunagi ei tea, mis veel tulla võib

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Gerta Ilisson käis üle kahe kuu abikaasaga kordamööda Tartu lastekliinikus lapsi vaatamas ja hoidmas. Sellele pildile jäi hetk, kus ema oli väiksema kaksikuga.
Gerta Ilisson käis üle kahe kuu abikaasaga kordamööda Tartu lastekliinikus lapsi vaatamas ja hoidmas. Sellele pildile jäi hetk, kus ema oli väiksema kaksikuga. Foto: Erakogu

Kui laps sünnib mitu kuud enne õiget aega, pole tema keha valmis väljaspool kaitsvat ja soojendavat keskkonda toime tulema. Elundite arenemine võtab aega ja sõltuvus ravist on algul suur.

Nii oli ka Tõrvast pärit Gerta Ilissonil, kes eelmise aasta augustis tõi 27. rasedusnädalal ehk ligi kaks ja pool kuud enne ettenähtud aega ilmale tibatillukesed kaksikud, kes kaalusid vaid 946 ja 1120 grammi.

Täna, 17. novembril, kui tähistatakse just enneaegsete laste päeva, on Ilisson kahe tüdrukuga kodus saanud olla veidi kauem kui aasta. «Meil vedas väga, et lapsed olid juba piisavalt arenenud ja kõik uuringud olid esialgu korras,» meenutas Ilisson nüüd.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles