Euroopa kultuuripealinna aasta ootuses tugevneb Tartu ja Riia koostöö

Tartu Postimees
Copy
Tartu linnapea Urmas Klaas ja Riia linnapea Mārtiņš Staķis lõid käed.
Tartu linnapea Urmas Klaas ja Riia linnapea Mārtiņš Staķis lõid käed. Foto: Marili Vihmann

Tartu ja Riia sõlmivad koostöölepingu Tartu 2024 tegevuse võimendamiseks. Linnadevahelise koostöölepingu eesmärk on koostöö tihendamine 2023. ja 2024. aastal, kui Tartu kannab koos Lõuna-Eestiga Euroopa kultuuripealinna tiitlit.

Tartu linnapea Urmas Klaas ja Tartu 2024 meeskonna esindus käis eile Riias, kus kohtusid Riia linnapea Mārtiņš Staķise ja Riia linna teiste esindajatega. See oli kahe linnapea esmakordne silmast silma kohtumine, mis pani aluse järgnevaks koostööks.

«Tartu ja Lõuna-Eesti eesmärk on olla kultuuripealinnana nähtav ka meie naaberriikides ning Riia on kahtlemata meie jaoks väga oluline partner. Mõlema linna soov oli ühendada jõud nii kultuurivahetuses kui ka turunduses ja sõlmitav koostööleping on selle kinnitus,» ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.

Linnadevahelise koostöö tulemusena jõuvad mitmed Tartu 2024 üritused ka Riiaga ning Riia kultuur tuleb omakorda Tartusse. Juba järgmiselt aastal leiab Riias aset kaks Tartu 2024 sündmust. Suvel korraldatakse Riias Tartu 2024 turundusüritus ja aasta lõpus toimub lisaks Tartule ka Riias kogu Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 programmi avalikustamine.

Riia on Tartu sõpruslinn ning kandis Euroopa kultuuripealinna tiitlit 2014. aastal – täpselt 10 aastat enne Tartut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles