Sotsiaalasutused soetavad elektrigeneraatoreid

Tartu Postimees
Copy
Tartu hooldekodul on ootamatusteks kaks elektrigeneraatorit olemas.
Tartu hooldekodul on ootamatusteks kaks elektrigeneraatorit olemas. Foto: Kristjan Teedema

Tartu hooldekodud, asenduskodud ja Tartu varjupaik valmistuvad olukordadeks, mil elutähtsate teenuste toimepidevus võib katkeda. Linnavalitsus plaanib asutustele osta elektrigeneraatoreid.

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul keskendub linn esmajärjekorras nende asutuste kriisiplaanide ülevaatamisele, kus teenindatakse suurema abivajadusega inimesi. «Sotsiaalvaldkonna asutused on oma kriisiplaanidega intensiivset tööd teinud, tegeleda tuleb veel ühe või teise detailiga. Asutused peavad linnavalitsuse kaasabil hoolitsema selle eest, et kõik kriisiplaanide elluviimiseks vajalikud vahendid, näiteks taskulambid, toiduvaru, akupangad ja muu säärane, oleks ka tegelikult olemas. Paberi peal valmisolek ei maksa midagi,» ütles Lees.

Linna asutustele on plaanis osta juurde elektrigeneraatoreid ning vajadusel toetab linn ka partnerasutusi. Tartu hooldekodul on kaks generaatorit olemas, viimasel istungil eraldas linnavalitsus reservfondist 10 000 eurot TartuEluringikeskusele hooldekodu toimepidevust toetava elektrigeneraatori ostmiseks.

Eelmisel nädalal kohtusid linnavalitsuse esindajad sotsiaalasutuste juhtidega, et hinnata kriisiks valmisoleku hetkeolukorda. Asutused täiendavad kuu jooksul oma kriisiplaane, konsulteerivad vajadusel linnavalitsuse kriisireguleerimise koordinaatori ja teiste ekspertidega ning seejärel vaadatakse täiendatud plaanid ja tekkinud murekohad koos linnaga veel kord üle.

«Oleme seadnud eesmärgiks, et aasta lõpuks on kõigil Tartu sotsiaalvaldkonna asutustel olemas hästi toimivad kriisiplaanid ja vajalikud vahendid, et neid plaane reaalselt ka ellu viia. Oluline on, et kõik sotsiaalasutused oleksid elutähtsate teenuste, nagu elektri, vee või side katkestuse korral ise võimalikult toimepidevad,» sõnas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles