Ratastoolis liikuja pääseb Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 kontorisse tugevate meeste abil

Ireene Kilusk
, Tartu ülikooli ajakirjandustudeng
Copy
MTÜ Händikäpp juhatuse liikmed Ülle Valvar (vasakul) ja Ave Jaakson tõstatasid Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 kontori ligipääsetavuse küsimuse. Aga muutusi pole, Ave Jaakson ei pääse seal ise uksestki sisse.
MTÜ Händikäpp juhatuse liikmed Ülle Valvar (vasakul) ja Ave Jaakson tõstatasid Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 kontori ligipääsetavuse küsimuse. Aga muutusi pole, Ave Jaakson ei pääse seal ise uksestki sisse. Foto: Margus Ansu

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 kodulehel on eraldi kirjutis teemal, kuidas korraldada ligipääsetavat kultuuri ning on rõhutatud selle olulisust. Kuid kultuuripealinn Tartu Raekoja plats 6 majas asuv kontor, tartlastele tuntud kui vana stomatoloogiapolikliinik, on liikumispuudega inimestele siiski ligipääsmatu, sest seal ei ole lifti ega invatualetti.

Sihtasutuse Tartu 2024 kontori ligipääsmatuse teema tõstatasid liikumispuudega inimeste huvide eest seisva MTÜ Händikäpp juhatuse liikmed Ülle Valvar ja Ave Jaakson. Sügise hakul septembris kohtusid nad kontori ees Tartu 2024 finantsjuhi Toomas Petersoniga, kellelt Valvar küsis, kuidas liikumispuudega inimesed kontorisse saavad.

Keegi pole palunud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles