Lahkus spordiajaloolane Kalle Voolaid

Tartu Postimees
Copy
Kalle Voolaid
Kalle Voolaid Foto: Sille Annuk

Läinud reedel, 11. novembril lahkus meie seast 53-aastasena tunnustatud spordiajaloolane Kalle Voolaid.

Voolaid töötas alates 1993. aastast Eesti spordi- ja olümpiamuuseumis.

Pikaajalist kolleegi meenutasid muuseumi töötajad ja sõbrad järelhüüdes. «Lahkunud on meie kallis kolleeg ja sõber, Eesti spordiajaloole hindamatu panuse andnud Kalle Voolaid. Spordimuuseumi pere avaldab sel raskel hetkel kaastunnet omastele ning jääb head sõpra ja kolleegi alatiseks meenutama,» seisab pöördumises.

Voolaid avaldas aastate jooksul arvukalt sporditeemalisi raamatuid ning koostas ja toimetas spordiajaloo- ja olümpiateemalisi trükiseid.

Ta oli 2001. aastast Eesti olümpiaakadeemia peasekretär, kuulus alates 2015. aastast rahvusvahelise kehalise kasvatuse ja spordiajaloo ühingusse (ISHPES) ja 1997. aastast rahvusvahelisse muuseumide nõukokku (ICOM).

1999. aastal pälvis Voolaid Eesti olümpiakomitee Suitsupääsukese aumärgi ning 2007. aastal kultuurkapitali kehakultuuri ja spordi sihtkapitali aastapreemia.

Et Voolaid oli ka aktiivne mälumängur, meenutavad teda hea sõnaga ka Tartu mälumängurid. «Meie hulgast lahkus ootamatult hea kaasteeline Kalle Voolaid. Viimasel paaril aastal aitas ta kõvasti omal vaiksel moel Tartukaid elus hoida. Nüüd ... nüüd on kõik meie kätes. Sügav kaastunne Kalle lähedastele ja meile kõigile,» seisab Tartu mängumängu meistrivõistluste korraldajate järelhüüdes.

Tartu Postimehe toimetus avaldab lahkunu lähedastele, sõpradele ja kolleegidele sügavat kaastunnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles