Sulgpallitalendi edutee jätkus Lätis

Tartu Postimees
Copy
Eesti noorte meistrivõistlused sulgpallis 2020. Pildil Tauri Kilk (paremal) ja treener Mart Siliksaar.
Eesti noorte meistrivõistlused sulgpallis 2020. Pildil Tauri Kilk (paremal) ja treener Mart Siliksaar. Foto: PM/SCANPIX BALTICS

Novembri esimesel nädalavahetusel Vilniuses peetud rahvusvahelisel juunioride (U19) turniiril kaks esikohta noppinud Tauri Kilk (Triiton) sai sama teoga hakkama ka nädal hiljem teises Balti vabariigis.

Kui Leedu pealinnas võidutses augustis 18-aastaseks saanud tartlane üksikmängus ja meespaarismängus, siis Siguldas mängis ta end uuesti võitjaks üksikmängus ning lisas sellele teise esikoha segapaarismängus koos klubikaaslase Elisaveta Berikuga.

Alistamatu Kilk

Kolme päeva jooksul pidas Kilk Yonex Latvia Juniori nime kandnud turniiril üheksa kohtumist (viis üksik- ja neli segapaarismängus) ning tema väljakul olles ei teeninud ükski vastane geimivõitugi.

Üksikmängus pääses omaealiste maailma edetabelis kolmandal kohal paiknev Kilk kolmandasse ringi mänguta (esimeses vaba ja teises andis lätlane loobumisvõidu), edasi pidid mänguväljakul tema paremust tunnistama ukrainlane Jehor Romanjuk (21:16, 21:7), veerandfinaalis klubikaaslane Hugo Themas (21:10, 21:8), poolfinaalis neljanda asetusega sakslane Philipp Volovnik (21:10, 21:13) ning finaalis ka India noormängija Madhurr Dhingra (21:4, 21:17).

Avageimis polnud juunioride maailma edetabelis 925. kohal paiknevast Dhingrast meie mehele õiget vastast, teises oli pusimist veidi rohkem, kuid lõpptulemus jäi lõpuks ikkagi positiivseks just Kilgi poolt vaadates.

Ülemvõim segapaarismängus

Segapaarismängus mängisid tänavusel juunioride MMi võistkondlikul turniiril ladusat kokkumängu näidanud Kilk ja temast aasta noorem Berik 16 parema seas üle Itaalia paari Mathias de Stefani – Anna Sofie de March (21:10, 21:12), veerandfinaalis suutsid Iisraeli sulgpallurid Shawn Grinbalt ja Zohar Amoyal tartlaste vastu geimides saavutada vaid neli ja kuus punkti. Ukrainlased Vladislav Kunin ja Jaroslava Vantsarovska olid poolfinaalis juba veidi kõvemast puust, kuid skoorid 21:13, 21:15 näitasid ometi tartlaste kindlat paremust.

Finaal mängiti omade vastu, triitonlased Andrei Schmidt ja Emili Pärsim oli Siguldas esimese asetusega. Kolmas asetus ehk Kilk – Berik jäi siiski peale. Esimeses geimis hoidsid pooled teineteist lõpuni pinge alla, kuni Kilk ja Berik mängisid lõpu kindlamalt – 21:18. Teine geim enam nii põnev polnud – 21:11.

Schmidt mängis Siguldas veel teiseski finaalis, koos Hugo Themasega (Triiton). Poolfinaalis saadi ukrainlastest jagu 21:7, 21:9, kuid finaal inglaste Robin Harperi ja Harry Wakefildiga enam nii hästi ei õnnestunud. Inglased võitsid 21:17, 21:14. Teise kohaga pidid rahulduma Berik ja Pärsim naispaarismängus, kus esikohamängus jäid peale rootslannad Elin Öhling ja Elin Ryberg 21:18, 21:14.

Kahe ülieduka nädalavahetusega on Kilgil nüüd hea võimalus detsembri alguses vormistada omamoodi Balti kübaratrikk. Seda juhul, kui edu saadab teda ka 9.–11. detsembrini kodulinnas Tartus peetaval Estonian Junior Internationalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles