Arvo Iho näitab valgusmaalinguid naistest, Kadrioru ilu ja hetki «Stalkeri» filmimiselt

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Arvo Iho näppude vahel on objektiiv ja selja taga Aphrodite lummas tehtud fotod.
Arvo Iho näppude vahel on objektiiv ja selja taga Aphrodite lummas tehtud fotod. Foto: Elmo Riig

Kolmapäeval kell 15 kohtub Tartu ülikooli raamatukogus lugejate ja filmisõpradega režissöör ja fotograaf Arvo Iho. Juttu tuleb mõne kuu eest ilmunud raamatust ««Stalkeri» võtted Eestis» ning äsja avatud kolmest väljapanekust.

Nimelt saab raamatukogus jaanuari lõpuni vaadata tema näitusi «Aphrodite lummas» ja «Unistuste Aed». Esimeses neist on valgusmaalingud naistest, kes toonud tema ellu palju rõõmu ja valgust, teise peateemaks on aga Kadrioru pargi ajatu ilu.

«Olen mõlema puhul kasutanud ebatavalisi tehnikaid, mis teevad need tööd üsna erinevaiks tavapiltidest,» kommenteeris autor.

Raamatukogu teisel korrusel konverentsisaali juures on 22 fotot aastatest 1977 ja 1978, kui Eestis filmiti legendaarset «Stalkerit». Arvo Iho tegutses režissöör Andrei Tarkovski praktikandina, et õppida filmitegemisoskusi. Selle töö ajal jäädvustas Iho fotokaameraga unikaalseid hetki.

Pilte «Stalkeri» filmimisest sisaldab ka esitletav raamat. Lisaks pildimaterjalile on selles tekstid eesti, vene, inglise ja soome keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles