PÖFFI FILM ⟩ Romantiline komöödia masturbeerimisega alustamise aastast

Kalver Tamm
, filmisõber
Copy
Hanna (keskel) osas on Katia Winter.
Hanna (keskel) osas on Katia Winter. Foto: Kaader filmist

PÖFF on teatavasti festival tõelisele filmigurmaanile, kelle kõrvad hakkavad liikuma ja silmad löövad särama, kui keegi mainib dokumentaalfilmi Islandi kõige vähemaktiivsemast vulkaanist või teismelise Albaania kitsekarjuse coming-of-age-draamat. Kohatul kombel on «Aasta, mil ma alustasin masturbeerimist» aga hoopiski romantiline komöödia.

Mööndustega võib öelda, et see on samuti žanrist coming-of-age (täiskasvanuks saamine – toim). Lihtsalt peategelane Hanna, kes selle coming-asjaga tegeleb, saab kohe-kohe neljakümneseks, ta on edukas karjäärinaine ja otsustanud, et on õige aeg teise lapse saamiseks.

Kuid kohutavas tõukerattaõnnetuses vasakut jalga nihestanud mees, kelle abiga ta kavatses last saada, teatab haiglavoodist, et naine peab nende ühisest kodust välja kolima, sest mees ei tunne end nende suhtes väärtustatuna. Ning Hanna, kes on mõni minut varem bossile teatanud, et lahkub töölt, on järsku olukorras, kus telefonis on küll tohutult numbreid, aga siiski pole kedagi, kelle juurde minna paariks ööks haavu lakkuma ja edasist tegevusplaani koostama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles