Perepäev Karu pargis keskendub linnaloodusele ja metsloomadele

Tartu Postimees
Copy
Karu. Foto on illustratiivne.
Karu. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

R-kiosk ühes Eesti metsloomaühingu, Tartu ülikooli loodusmuuseumi ja botaanikaaiaga korraldavad juba sel laupäeval, 12. novembril perepäeva, see algab kell 11.

Tartus Karu pargis Kuperjanovi R-kioski juures toimuval perepäeval räägitakse linnaloodusest ja innustatakse märkama meie ümber olevat liigilist mitmekesisust, jagatakse uusi teadmisi metsloomade kohta ning arutletakse, kuidas peaks käituma, kui kohtuda linnaruumis metsloomaga.

Osaleda saab viktoriinis, kuhu on välja pandud auhindu, ning keerutada õnne R-kioski loosirattal, kust võib võita näiteks perepääsmeid loodusmuuseumisse. Lastel on võimalus kehastuda oma lemmikmetsloomaks – kohale tuleb näomaalija.

Perepäeval saab tutvuda Eesti metsloomaühingu tööga, juua R-kioski pakutavat sooja jooki ning mängida Tartu ülikooli loodusmuuseumi ja botaanikaaia virtuaalset mängu, kus saab oma teadmisi proovile panna kas või juba täna ja kuni aasta lõpuni.

R-kioski sooje jooke saab juua uutest talvistest kohvitopsidest, mis sündisid koostöös Eesti metsloomaühinguga. Topsidelt saab lugeda teavet, mis tutvustab Eesti metsloomi ning kutsub üles toetama õnnetusse sattunud metsloomade abistamist.

Perepäev toimub Tartus laupäeval, 12. novembril kell 11 Karu pargis Kuperjanovi R-kioski juures. Sama üritus toimub ka Tallinnas 19. ja 26. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles