Ado Vabbe nimeline kunstipreemia ootab kandidaate detsembri alguseni

Tartu Postimees
Copy
Loomemajanduskeskuse juht Külli Hansen (vasakult), Per William Peterseni skulptuur «Taevast kergitades», kunstimaja produtsent Tanel Asmer, Tartu kunstnike liidu juhatuse esimees Peeter Talvistu ja aastanäituse kujundaja Margus Lokk mõni hetke enne Ado Vabbe preemia laureaadi väljakuulutamist 2021. aastal.
Loomemajanduskeskuse juht Külli Hansen (vasakult), Per William Peterseni skulptuur «Taevast kergitades», kunstimaja produtsent Tanel Asmer, Tartu kunstnike liidu juhatuse esimees Peeter Talvistu ja aastanäituse kujundaja Margus Lokk mõni hetke enne Ado Vabbe preemia laureaadi väljakuulutamist 2021. aastal. Foto: Sille Annuk

Tartu kultuurkapital kuulutab välja konkursi Ado Vabbe nimelisele kunstipreemiale kandidaatide esitamise tähtajaga 2. detsember (kaasa arvatud).

Ado Vabbe nimeline kunstipreemia on Tartu linna ja Tartu kultuurkapitali koostöös välja antav Tartu linna tunnustus visuaalse kunsti valdkonnas tegutsevale isikule või isikute rühmale, kelle loometöö on tähelepanuväärsel moel rikastanud Tartu kunstielu.

Preemia suurus on 2000 eurot ning see määratakse kunstnikule, kunstiteadlasele või kuraatorile või nende rühmale eelnenud aastal valminud või esimest korda avalikkusele esitletud professionaalselt kõrgetasemelise teose, teoste seeria, monograafia või kunstiprojekti eest. Erandina võidakse preemia määrata elutöö eest.

Kandideerimiseks või kandidaatide esitamiseks tuleb Tartu kultuurkapitalile esitada avaldus kandidaadi nime ja illustreerivate materjalidega ning argumenteeritud põhjendus.

Ettepanekuid kandidaatide kohta oodatakse 2. detsembriks 2022 Tartu kultuurkapitali e-posti aadressile kristjan.silm@kultuurkapital.ee või aadressile Kalevi 13, Tartu 51010.

Preemia saaja valib komisjon, kuhu kuuluvad Tartu kunstnike liidu, kõrgema kunstikooli Pallas, Tartu kunstimuuseumi, Tartu ülikooli kunstide valdkonna, Tartu kultuurkapitali ja Tartu linnavalitsuse esindajad.

Preemia antakse üle Tartu kunstnike aasta ülevaatenäituse avamisel Tartu kunstimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles