Linn korraldab kaks ahjukütmise koolitust

Tartu Postimees
Copy
Päästjad keelasid katkise ahju kasutamise.
Päästjad keelasid katkise ahju kasutamise. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linn korraldab koostöös mittetulundusühinguga Eesti Pottsepad tasuta koolitused õigetest ahjukütmise võtetest, mis aitavad säästa küttepuid ja hoida linna õhku puhtamana. Samuti jagatakse koolitusel ahiküttega kodu elanikele nõuandeid kütteseadmete hooldamiseks.

Õiged kütmisvõtted aitavad vähendada õhusaastet, säästa küttekoldeid ja hoida kokku ka küttekuludelt. «Ahiküte on üks olulisi õhusaaste põhjustajaid Tartus. Valides õige kütuse ja arukad kütmisvõtted, saavad ahiküttega majade elanikud väga palju linnakeskkonna heaks ära teha,» märkis linna keskkonnaspetsialist Aija Kosk.

Korstnapühkijad on tähele pannud, et tänavu võetakse üldise hinnatõusu tõttu kasutusele paljud kütteseadmed, mis on aastaid kasutuseta seisnud. Seetõttu on tekiinud ka vajadus ahjuomanike teadmisi värskendada. Ka on ahjukütmise algtõdesid kasulik teada tudengitel, kes elavad ahiküttega üürikorterites. Sellistes kodudes peavad pottsepad üpris tihti käima parandamas katkiköetud koldeid.

Koolitused toimuvad Tähe 127e õppeklassis ning neid viivad läbi viienda taseme pottseppmeistrid Mati Malm, Tanel Määr ja Paul Pääso.

  • Neljapäeval 24. novembril kell 17.30
  • Laupäeval 26. novembril kell 11

Koolitus kestab neli tundi.

Koolitusel käsitletavad teemad: küttepuude valik ja puude niiskuse mõju kütmisele; kütteseadmete tüübid; õhuvarustus hoonetes; keskkonnasäästlik kütmine – mida ei tohi koldesse panna; õiged ahjukütmise võtted – kui palju ja kuidas puid ahju paigutada; tuleohutus kütmisel; kütteseadme seisukorra hindamine, nõuded hooldusele, kui tihti tuleb puhastada kollet ja lõõre; kes võib tahkekütteseadmeid ehitada; millal kutsuda korstnapühkija ja kes tohib korstnapühkimise teenust osutada. Koolitusel toimub ka praktiline ahju kütmine.

Registreeruda saab siin või telefonil 529 9193.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles