Hullunud Tartu festivali juhatab sisse rändnäitus Kogo galeriis

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Hullunud Tartu eestvedaja Siim Lill kontrollib Kogo galeriis näitusel, kuidas kõlab video hääl.
Hullunud Tartu eestvedaja Siim Lill kontrollib Kogo galeriis näitusel, kuidas kõlab video hääl. Foto: Margus Ansu

Aparaaditehases tegutsevas Kogo galeriis saab eilsest vaadata videonäitust «Vägivalla hääled». See vahetas välja senise «Avaneva ja sulguva», mis koosnes Soome helikunstniku Jaakko Autio ja kujutava kunstniku Riikka Keräneni teostest. Praegune kuulub ühtlasi festivali Hullunud Tartu programmi.

Taani kultuuri instituudi koostatud ja rändama pandud «Vägivalla häältes» on esitatud Taani, Islandi, Valgevene, Eesti, Läti ja Leedu naiste lood nende kokkupuutumisest seksuaalse vägivalla, seksismi ja soolise ahistamisega. Anonüümseks jäänud naiste lugusid annavad edasi kohalikud naisnäitlejad, vaatajail on võimalus jagada ka oma juhtumeid.

Kuigi «Vägivalla hääli» saab juba eilsest vaadata, on instituudi esindaja Elīna Sadauska teatel pidulik avamine galeriis kavas 10. novembril kell 18. Sealsamas osaleb ingliskeelses diskussioonis Taani ja Eesti autoreid, stsenariste, kunstiajaloolasi ja sooteemade uurijaid. Ingliskeelne on ka näitusetuur, mida viib 11. novembril kell 17 läbi Kogo galerii vabatahtlik Paola Cieno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles